Στο «σφυρί» βγαίνουν δείγματα αίματος του Μαχάτμα Γκάντι -Στα 17.000 ευρώ η τιμή τους - iefimerida.gr

Στο «σφυρί» βγαίνουν δείγματα αίματος του Μαχάτμα Γκάντι -Στα 17.000 ευρώ η τιμή τους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο «σφυρί» βγαίνουν σήμερα στο Λονδίνο δείγματα αίματος του Ινδού φιλοσόφου και πατέρα του κινήματος της ανεξαρτησίας των Ινδών Μαχάτμα Γκάντι, με την τιμή να αναμένεται να φτάσει μέχρι τα 17.000 ευρώ.

Τα δείγματα του αίματος, είχαν παρθεί το 1924 όταν ο Γκάντι ανάρρωνε από μια εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας κοντά στο Μουμπάι και τα δώρισε στην οικογένεια που τον φιλοξενούσε, αναφέρει το Ρόιτερς.

Τα πλακίδια με το αίμα του Γκάντι αποτελούν μέρος μιας μεγαλύτερης συλλογής αντικειμένων που απέκτησε η εταιρεία Mullock και τα οποία ανήκαν στο Ινδό ηγέτη, ανάμεσα στα οποία τα σανδάλια, το σάλι και το κλινοσκέπασμα του, ενώ πριν από έναν περίπου χρόνο είχε δημοπρατηθεί το γρασίδι που βάφτηκε με το αίμα του Γκάντι καθώς και τα στρογγυλά γυαλιά του, τα οποία φορούσε από τότε που σπούδαζε νομική στο πανεπιστήμιο, αναφέρει το Εθνος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ