Βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι της Σούπερ Λίγκας - iefimerida.gr

Βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι της Σούπερ Λίγκας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Τζαμέλ Αμπντούν αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της σεζόν ενώ ο Γιώργος Δώνης κορυφαίος προπονητής στα βραβεία NOVA Superleague για τη σεζόν 2012/13.

Το βραβείο του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος (20 γκολ σε 25 ματς) απονεμήθηκε στο Ράφικ Τζιμπούρ του Ολυμπιακού.

Ο Αλγερινός τόνισε μεταξύ άλλων: «Είμαι πολύ περήφανος που για ακόμα μια χρονιά έκανα το νταμπλ με τον Ολυμπιακό. Είναι πολύ σημαντική αυτή η διάκριση για μένα καθώς και το γεγονός πως πέτυχα αυτά τα γκολ. Από πλευράς στατιστικής ίσως είναι η καλύτερή μου σεζόν.»

Καλύτεροι τερματοφύλακες αναδείχθηκαν ο Ορέστης Καρνέζης του Παναθηναϊκού και ο Γιούρι Λοντίγκιν της Ξάνθης. Ο διεθνής γκολκίπερ των «πρασίνων» κατά την παραλαβή του βραβείου του δήλωσε: «Είναι πολύ μεγάλη τιμή για εμένα αν και θα προτιμούσα αυτό το βραβείο να είχε συνδυαστεί με έναν τίτλο για την ομάδα μου. Δούλεψα σκληρά για να φτάσω έως εδώ και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό το βραβείο.»

Από την πλευρά του, ο Γιούρι Λοντίγκιν ανέφερε: «Μια τεράστια επιτυχία θα έλεγα μετά από μία πολύ δύσκολη χρονιά και για εμένα και για την ομάδα μου. Είναι μεγάλη χαρά για εμένα και ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ τον κ. Κωστένογλου που μου έδωσε αυτή τη ευκαιρία.»

Ο Παναγιώτης Γλύκος του ΠΑΟΚ παρέλαβε το βραβείο της «καλύτερης απόκρουσης της χρονιάς» (σ.σ. στο ματς του «δικεφάλου» με τη Βέροια) και είπε μεταξύ άλλων: «Πριν δω τη φάση στην τηλεόραση δεν είχα καταλάβει τι είχε γίνει. Μόλις κατάλαβα χάρηκα και είπα ότι ήταν μία πολύ καλή αντίδραση.»

Στη άμυνα της καλύτερης 18αδας του πρωταθλήματος βρέθηκαν οι Σκόνδρας, Πουλίδο, Μπαρτολίνι, Κατσουράνης και Χολέμπας, ενώ το βραβείο του fair play της σεζόν πήρε ο Γάλλος αμυντικός του Παναθηναϊκού, Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, ο οποίος επισήμανε: «Θα ήθελα να πάρω το βραβείο σε καλύτερες συνθήκες αλλά και έτσι είναι σημαντικό. Θέλω να το αφιερώσω στην οικογένεια μου και στους οπαδούς του Παναθηναϊκού».

Καλύτεροι μέσοι της εφετινής Σούπερ Λίγκας αναδείχθηκαν οι: Ντε Βινσέντι, Ολαϊτάν, Κάτσε, Ζέκα, Ράγιος και Αμπντούν.

Καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος παίκτης για τη σεζόν 2012/2013 επιλέχθηκε ο Έργκους Κάτσε του ΠΑΟΚ. Ο νεαρός μέσος είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω τους προπονητές που με ψήφισαν. Τον κο Δώνη που μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω. Αυτό που ζω φέτος είναι δώρο από τον Θεό και είναι το καλύτερο πράγμα στη ζωή μου.»

Ως καλύτερη ασίστ ψηφίστηκε αυτή του Ζέκα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο Πορτογάλος μέσος του Παναθηναϊκού κατά την παραλαβή του βραβείου του ανέφερε: «Ήταν μια φάση η οποία ξεκίνησε από τον Σισικό. Κάναμε το ένα - δύο, με τροφοδότησε ωραία, εγώ είδα ότι ήταν αμαρκάριστος ο Φιγκερόα, του πάσαρα τη μπάλα και έβαλε το γκολ.»

Στην επίθεση της κορυφαίας 18αδας βρέθηκαν οι Αθανασιάδης, Αγκάνθο, Δ. Παπαδόπουλος, Παπάζογλου και Τζιμπούρ.

Το βραβείο για το καλύτερο γκολ της σεζόν πήγε στον Τόμας Ντε Βινσέντι του ΠΑΣ Γιάννινα (στο ματς με τον Παναθηναϊκό) κι από το καλοκαίρι παίκτη του Ολυμπιακού: «Η πάσα του Πατσατζόγλου ήταν πιο δύσκολη από το τελείωμα. Δεν είναι κάτι που προσπαθώ και δοκιμάζω στις προπονήσεις. Ήταν μία πολύ καλή πάσα από τον Πατσατζόγλου, ο οποίος είναι ένας πολύ ικανός ποδοσφαιριστής και εγώ προσπάθησα να τελειώσω τη φάση με σουτ γιατί δεν είμαι καλός με το κεφάλι.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ