Νέο επαναστατικό smartphone ετοιμάζουν πρώην εργαζόμενοι στη Nokia - iefimerida.gr

Νέο επαναστατικό smartphone ετοιμάζουν πρώην εργαζόμενοι στη Nokia

Νέο επαναστατικό smartphone ετοιμάζουν πρώην εργαζόμενοι στη Nokia
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αισθητή την παρουσία της στο χώρο των smartphones κάνει σιγά σιγά και η Jolla, η εταιρία που ίδρυσαν πρώην εργαζόμενοι της Nokia. Η Jolla κυκλοφόρησε πρόσφατα στην αγορά το δικό της λογισμικό για έξυπνες συσκευές, ενώ ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει και smartphone.

Σύμφωνα με το BBC, η Jolla κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα λογισμικό για «έξυπνες» συσκευές με την ονομασία Sailfish, το οποίο είναι βασισμένο στο MeeGo, ένα πρότζεκτ που εγκατέλειψε το 2011 η Nokia, όταν αποφάσισε να υιοθετήσει το Windows Phone για τις συσκευές της.

Η Jolla υπολογίζει ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα κυκλοφορήσει το πρώτο της «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο και οι πωλήσεις θα γίνονται διαδικτυακά.

«Τα τελευταία δύο χρόνια δεν έχουμε κάτι το συνταρακτικό στην αγορά των κινητών τηλεφώνων. Αυτό δημιουργεί προσδοκίες σε νέες εταιρείες όπως η δική μας» δήλωσε στο BBC ο πρόεδρος της Jolla, Αντι Σάαρνιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ