Προβλήματα στην εξόφληση των φαρμακοποιών από τον ΟΠΑΔ - iefimerida.gr
ΥΓΕΙΑ 

Προβλήματα στην εξόφληση των φαρμακοποιών από τον ΟΠΑΔ

Οι πάρεδροι καλούνται τώρα να συμβάλουν στη λήξη της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ, αφού θα πρέπει να ελέγξουν τα δικαιολογητικά των εξόδων για να εγκρίνουν στη συνέχεια την πληρωμή των φαρμακοποιών από τον ΟΠΑΔ.

Τα χρήματα που οφείλει ο ΟΠΑΔ στους φαρμακοποιούς, έχουν κατατεθεί στις κατά τόπους υπηρεσίες του ΟΠΑΔ, αλλά για να ξεκινήσει η πληρωμή των φαρμακοποιών θα πρέπει πρώτα να ελεγχθούν όλα τα σχετικά έγγραφα (αποδείξεις, τιμολόγια, συνταγές, κ. λπ.) από τον πάρεδρο.

Οι φαρμακοποιοί εκτιμούν ότι η όλη διαδικασία θα διαρκέσει κάποιες ημέρες και σταδιακά θα αρχίσουν οι πληρωμές των φαρμακοποιών από τον ΟΠΑΔ.

Πάντως, τόσο ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ. Κ. Λουράντος όσο και ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά κ. Κ. Κούβαρης, είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΟΠΑΔ κ. Κ. Σουλιώτη, προκειμένου να ξεκινήσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται οι πληρωμές.

Ο πρόεδρος του πανελληνίου φαρμακευτικού Συλλόγου Θόδωρος Αμπατζόγλου δήλωσε σχετικά ότι «παρακολουθούμε τη διαδικασία σε όλη την Ελλάδα και πολλοί Φαρμακευτικοί Σύλλογοι που είχαν αποφασίσει να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις, όπως της Μαγνησίας και του Ηρακλείου Κρήτης, δε θα προχωρήσουν τελικά σε αναστολή της χορήγησης επί πιστώσει φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ, περιμένοντας την επαλήθευση των δεσμεύσεων του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου».

Πηγή: healthview.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ