H Nτόρα προαλείφεται για Επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν - iefimerida.gr

H Nτόρα προαλείφεται για Επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βαλίτσες για τις Βρυξέλλες ετοιμάζει η Ντόρα Μπακογιάννη αφού σύμφωνα με πληροφορίες έχει πάρει το πράσινο φως από τον Αντώνη Σαμαρά για να αναλάβει τη θέση της Επιτρόπου στην Κομισιόν το 2014, μόλις λήξει η θητεία της Μαρίας Δαμανάκη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συμφωνία μεταξύ του Πρωθυπουργού και της πρώην υπουργού και βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ βρίσκεται στο τελικό στάδιο αφού η Συγγρού αναγνωρίζει ότι η Ντόρα Μπακογιάννη είναι ένα πολιτικό πρόσωπο με διεθνές κύρος και προσβάσεις στα ηγετικά κλιμάκια της Ευρώπης.

Συνεργάτες του Πρωθυπουργού αναφέρουν ότι οι σχέσεις των δύο πολιτικών είναι άριστες και ο κ. Σαμαράς έχει εκτιμήσει το γεγονός ότι η πρώην αντίπαλός του συστρατεύτηκε με τον πρόεδρο της ΝΔ για χάρη της παράταξης στις τελευταίες εκλογές.

Από το περιβάλλον της κ. Μπακογιάννη πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρώην υπουργός έχει ξεκινήσει ήδη έναν κύκλο επαφών σε ευρωπαϊκό επίπεδο ώστε να εξασφαλίσει ως Επίτροπος ένα χαρτοφυλάκιο, όπως η Ανάπτυξη ή η Ενέργεια, που θα μπορούσε να αποδώσει οφέλη στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ