Ανέβηκε για 3η φορά στον Αγιο Πέτρο να διαμαρτυρηθεί για την κρίση [εικόνα] - iefimerida.gr

Ανέβηκε για 3η φορά στον Αγιο Πέτρο να διαμαρτυρηθεί για την κρίση [εικόνα]

Ανέβηκε για τρίτη φορά στον τρούλο του Αγίου Πέτρου να διαμαρτυρηθεί για την κρί
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον τελευταίο χρόνο ο Μαρτσέλο Ντι Φίνιτσιο έχει γίνει γνωστός στην Ιταλία όχι για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες αλλά για τις συνεχόμενές του διαμαρτυρίες που συνοδεύονται από ριψοκίνδυνη ανάβαση στον τρούλο της βασιλικής του Αγίου Πέτρου.

Ο Ντι Φινίτσιο, ο οποίος είχε ανέβει στον τρούλο της του ναού την 20ή Ιουλίου και κατόπιν την 2α Οκτωβρίου του 2012, κατάφερε και σήμερα να ξεδιπλώσει ένα πανό με γραμμένο, στα ιταλικά και στα αγγλικά το σύνθημα «σταματήστε την σφαγή, όχι στο ευρώ», καταγγέλλοντας ότι «η πολιτική ταινία τρόμου συνεχίζεται» και ζητώντας την βοήθεια του Πάπα Φραγκίσκου.

Ο Ντι Φινίτσιο διαμαρτύρεται «εναντίον της λαθεμένης εφαρμογής της ευρωπαϊκής οδηγίας Μπόλκενσταϊν», η οποία λέει πως προκάλεσε «κάθετη πτώση των επενδύσεων, της απασχόλησης και της εμπορικής αξίας των επιχειρήσεων».

Ο Ιταλός επιχειρηματίας εκμεταλλεύεται εγκαταστάσεις οργανωμένων πλαζ της Τεργέστης και θωρεί ότι η απελευθέρωση του τομέα, που θα δώσει την δυνατότητα να εκμεταλλεύονται τις ιταλικές παραλίες και ξένοι επιχειρηματίες ως το αργότερο το 2015, τον πλήττει άμεσα.

Ο Ντι Φινίτσιο βρίσκεται ακόμη στον τρούλο. Συνάδελφοί του από την Τεργέστη ανακοίνωσαν πως προτίθενται να πάνε στην Ρώμη για να στηρίξουν την διαμαρτυρία του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ