Αν μας αφήσει η Τρόικα την 1η Ιουλίου μειώνεται ο ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% - iefimerida.gr

Αν μας αφήσει η Τρόικα την 1η Ιουλίου μειώνεται ο ΦΠΑ στην εστίαση από το 23%

Αν μας αφήσει η Τρόικα την 1η Ιουλίου μειώνεται ο ΦΠΑ στην εστίαση από το 23%
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια από τις παραμέτρους που θα βοηθήσουν στην αύξηση του τουρισμού και την άνοδο της αγοράς είναι η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, από το 23% που είναι τώρα στο 13% που ήταν προηγουμένως.

Τα στελέχη της αγοράς το έχουν ζητήσει επανειλημμένα από την κυβέρνηση και δηλώνουν πως είναι αναγκαίο να μην καθυστερήσει, προκειμένου να μην χαθεί μια ακόμα τουριστική περίοδος.

Από την πλευρά τους, υψηλόβαθμοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών δηλώνουν πως η κυβέρνηση θα μπορεί να μειώσει τον συντελεστή από την 1η Ιουλίου, αρκεί φυσικά να λάβει το «πράσινο φως» από την Τρόικα στις συζητήσεις που θα έχουν οι δύο πλευρές τον Ιούνιο.

Οι επικεφαλής της Τρόικα θα βρεθούν στη χώρα μας για τη νέα αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, το πιθανότερο στις 4 Ιουνίου, και για να διαπιστώσει την πορεία της υλοποίησης των τριών προαπαιτούμενων δράσεων που έχουν ζητηθεί από τους δανειστές. Οι εν λόγω δράσεις αφορούν στην οριστικοποίηση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, στον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και στο σχέδιο για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Η εξέταση του Ιουνίου από την Τρόικα δεν αφορά σε κάποια δόση, καθώς έχει δοθεί ήδη η πολιτική απόφαση του Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης του β΄ τριμήνου ύψους 3,3 δισ. ευρώ, ενώ στις 31 Μαΐου αναμένεται να εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ το ποσό του 1,8 δισ. ευρώ που αναλογεί στο Ταμείο. Στον αντίποδα, το φθινόπωρο η εξέταση από την τρόικα θα εστιασθεί στην κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού για την περίοδο 2015-2016 (που θεωρητικά ανέρχεται σε 4,2 δισ. ευρώ).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ