Οι Γερμανοί κατηγορούν την Μέρκελ και την λιτότητα για την αποτυχία στην Eurovision - iefimerida.gr

Οι Γερμανοί κατηγορούν την Μέρκελ και την λιτότητα για την αποτυχία στην Eurovision

Οι Γερμανοί κατηγορούν την Μέρκελ και την λιτότητα για την αποτυχία στην Eurovis
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πολύ χαμηλή θέση που κατέλαβε το τραγούδι της Γερμανίας στον διαγωνισμό της Eurovision το περασμένο Σάββατο έχει δημιουργήσει γκρίνια στη χώρα με τα πυρά να στρέφονται και προς την καγκελάριο Μέρκελ.

Οι αιχμές προς την Ανγκελα Μέρκελ έχουν να κάνουν με την πολιτική που επιβάλλει σε ολόκληρη την Ευρώπη κάνοντας τους υπόλοιπους Ευρωπαίους να εκφράζουν μια αντιπάθεια προς τη χώρα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το τραγούδι Glorious του δημοφιλούς συγκροτήματος Cascada βρέθηκε στην 21η θέση από συνολικά 26 χώρες που συμμετείχαν στον τελικά, συγκεντρώνοντας 28 βαθμούς, με τις 34 από τις 39 χώρες να μη δίνουν ούτε έναν ψήφο στη Γερμανία.

Οπως αναφέρει το ethnos, ο σχολιαστής του τηλεοπτικού δικτύου ARD, Τόμας Σράιμπερ, δήλωσε σχετικά «Υπάρχει προφανώς μια πολιτική διάσταση που πρέπει να την έχουμε υπόψη. Δεν θέλω να πω ότι πήραμε 18 βαθμούς λόγω Μέρκελ, αλλά πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι στη σκηνή δεν διαγωνίζονταν μόνο οι Cascada, αλλά όλη η Γερμανία».

«Δεν αρέσουμε στον κόσμο;» αναρωτήθηκε ο Καρλ Ούρμπαν της ZDF. «Υπάρχει μια αλήθεια σε αυτό» τόνισε και συνέχισε «Την άλλη εβδομάδα δύο γερμανικές ομάδες δίνουν τη μάχη για το Champions League. Ίσως ο κόσμος δεν ήθελε να κερδίσουμε και την Eurovision».

Υπενθυμίζεται ότι το 2010 η Γερμανία ήταν η νικήτρια της Eurovision με την Ανγκελα Μέρκελ τότε να δίνει περιχαρής συγχαρητήρια για εκείνη την «πρωτιά».

Σημειωτέον ότι η Ελλάδα δεν έδωσε κανέναν ψήφο στη Γερμανία παρά το γεγονός ότι εκείνοι μας έδωσαν έξι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ