Βουλιάζει η βιομηχανία - Μικρός τζίρος, καταρρέουν οι παραγγελίες - iefimerida.gr

Βουλιάζει η βιομηχανία - Μικρός τζίρος, καταρρέουν οι παραγγελίες

Βουλιάζει η βιομηχανία – Μικρός τζίρος
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Μόνο αισιοδοξία για ταχεία ανάκαμψη στον τομέα της πολύπαθης ελληνικής βιομηχανίας δεν επιτρέπουν τα νέα στοιχεία της Στατιστικής Αρχής, ενισχύοντας την άποψη όσων εντός και εκτός των συνόρων επιμένουν να κρατούν χαμηλά τους τόνους.

Σύμφωνα με τα εν λόγω στοιχεία, που αφορούν στο Μάρτιο, ο τζίρος στο σύνολο της αγοράς υποχώρησε κατά 10,7% σε σχέση με πέρσι. Η μείωση αυτή θα ήταν πολύ μεγαλύτερη εάν δεν υπήρχαν οι πωλήσεις στο εξωτερικό, όπως αποδεικνύει το στοιχείο της αύξησης του τζίρου στην εξωτερική αγορά κατά 4,5%. Η αύξηση αυτή απορρόφησε την τρομακτική μείωση κατά 20,9% των πωλήσεων βιομηχανικών προϊόντων στην εσωτερική αγορά.

Τις προοπτικές των επόμενων μηνών δείχνουν τα στοιχεία που αφορούν στις νέες παραγγελίες, οι οποίες σημείωσαν πτώση 12,7% συνολικά σε σχέση με πέρσι. Οι παραγγελίες για την εσωτερική αγορά σημείωσαν πτώση κατά 14% και το πιο ανησυχητικό είναι η καταγεγραμμένη πτώση κατά 12,7% και στην εξωτερική αγορά, δικαιώνοντας όσους επισημαίνουν ότι η οικονομική επιβράδυνση στην Ευρωπαϊκή Ενωση θα δυσκολέψει πολύ την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ