Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο Ολλανδός ανιματέρ - iefimerida.gr

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο Ολλανδός ανιματέρ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προσωρινά κρατούμενος, με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και ανακρίτριας, κρίθηκε ο 20χρονος Ολλανδός ανιματέρ, που μαχαίρωσε 20 φορές το 12χρονο αγόρι από τη Ρωσία. Κατά τη 15λεπτη παραμονή του στο γραφείο της ανακρίτριας ο Σιρίνο Σράιβερ ξεκίνησε την απολογία του λέγοντας πως δεν θυμάται τίποτα.

Σε δηλώσεις του αργότερα ο συνήγορός του, Φραγκίσκος Λαμπρινός, ζήτησε συγνώμη εκ μέρους του 20χρονου. Μάλιστα ανέφερε πως ο κατηγορούμενος είχε νοσηλευτεί στην Ολλανδία καθώς πάσχει από σοβαρή ψυχολογική διαταραχή, αλλά το τελευταίο διάστημα είχε διακόψει τη φαρμακευτική αγωγή του. «Ο κατηγορούμενος δεν είναι σε θέση να διατυπώσει κάποιο λογικό ισχυρισμό και συλλογισμό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λαμπρινός. Η ανακρίτρια από την πλευρά της ζήτησε διενέργεια πραγματογνωμοσύνης για την κατάστασή του.

Ο Ολλανδός θα μεταφερθεί σε ειδικό κατάστημα κράτησης, ώστε να ακολουθήσει αγωγή, ενώ θα παρακολουθείται από ψυχολόγο. Στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου παρουσιάστηκε και η ελληνικής καταγωγής μητέρα του, Αλεξάνδρα, με την κόρη της Βιρτζίνια, μαζί με τον Ολλανδό Πρόξενο. Η μητέρα κατέθεσε ιατρικά ντοκουμέντα που πιστοποιούν την πνευματική κατάσταση του γιου της. Σύμφωνα με πληροφορίες του prismanews η ίδια υποστηρίζει πως είχε ενημερώσει το πρώτο ξενοδοχείο που εργάστηκε ο γιος της για την κατάσταση του, ωστόσο, το δεύτερο ξενοδοχείο, όπου έγινε το αιματηρό περιστατικό, δεν είχε αντίστοιχη ενημέρωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ