Ρουπακιώτης: Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο καταπολεμά τους Νεοναζί- Δεν φωτογραφίζουμε κανέναν - iefimerida.gr

Ρουπακιώτης: Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο καταπολεμά τους Νεοναζί- Δεν φωτογραφίζουμε κανέναν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και την καταπολέμηση του νεοναζισμου μίλησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, ο οποίος τόνισε πως το νομοσχέδιο «δεν έχει ταυτότητα, δεν φωτογραφίζει κανέναν και δεν στρέφεται εναντίον κανενός»

Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο κ. Ρουπακιώτης είπε πως όσοι παραβιάζουν το Σύνταγμα θα λογοδοτούν στα δικαστήρια και τους εισαγγελείς, ενώ παράλληλα επεσήμανε πως δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα να τεθεί κάποιο κόμμα εκτός νόμου, ωστόσο υποστήριξε πως υπάρχουν νόμοι που τιμωρούν πράξεις βίας ή άλλες συμπεριφορές και μέσω αυτών μπορούν να παραπεμφθούν σε δίκη βουλευτές που τυχόν τους παραβιάζουν.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης σημείωσε ότι με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο επικαιροποιούνται παλαιότεροι νόμοι σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δίκαιο, επισήμανε ότι «είναι ίσως το επιεικέστερο νομοσχέδιο σε σχέση με αυτά που εφαρμόζονται σε άλλες χώρες της ΕΕ» και υπογράμμισε ότι «κανένα κόμμα δεν δικαιούται να αντιμετωπίσει το φάσμα του νεοναζισμού με εκλογικά κριτήρια». Τόνισε, επίσης, ότι όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου είναι υποχρεωμένα να βρουν συγκλίσεις για την αντιμετώπιση των φαινομένων του ρατσισμού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ