Δόθηκε το «πράσινο φως» για το υδατοδρόμιο στο λιμάνι του Πειραιά - iefimerida.gr

Δόθηκε το «πράσινο φως» για το υδατοδρόμιο στο λιμάνι του Πειραιά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η μελέτη των εμπειρογνωμόνων που παραδόθηκε στον ΟΛΠ ανάβει το «πράσινο φως» για τη δημιουργία του κεντρικού υδατοδρομίου της Αθήνας στο λιμάνι του Πειραιά. Αν και αρχικά είχε γίνει εισήγηση προκειμένου αυτό να λειτουργήσει στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου, από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του οργανισμού Γιώργο Ανωμερίτη, τελικά προτιμήθηκε η Ακτή Βασιλειάδη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Νέων», η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων, αποτελούμενη από πιλότους και μηχανικούς της εταιρείας Ελληνικά Υδατοδρόμια, εκπόνησε μελέτη καταλληλότητας για τη συγκεκριμένη περιοχή, σύμφωνα με την οποία ο προτεινόμενος χώρος της Ακτής Βασιλειάδη θεωρείται καλύτερος για πτήσεις υδροπλάνων όλο τον χρόνο.

Η μελέτη παραδόθηκε την περασμένη εβδομάδα στη διοίκηση του ΟΛΠ, η οποία στη συνέχεια θα αποφασίσει για τη μακροχρόνια μίσθωση - παραχώρηση της περιοχής, καθώς και για τον τρόπο υλοποίησης της επένδυσης του κεντρικού υδατοδρομίου της Αθήνας. Και με δεδομένο ότι πρόκειται για έργο συγκεκριμένων προδιαγραφών, η διοίκηση του οργανισμού θα κρίνει αν θα προχωρήσει σε διαγωνισμό ή σε απευθείας ανάθεση. Ενδιαφέρον για το κεντρικό υδατοδρόμιο της Αττικής έχουν ήδη εκφράσει Καναδοί επενδυτές, οι οποίοι έχουν τη διαχείριση του αντίστοιχου έργου στο λιμάνι του Βανκούβερ.

Μάλιστα, η ψήφιση του νόμου για τα υδατοδρόμια προκάλεσε το ενδιαφέρον κι άλλων περιοχών της Ελλάδας. Πέρα από τα νησιά του Αργοσαρωνικού, προχωρά η δημιουργία αντίστοιχου έργου και στην Κέρκυρα. Ενδιαφέρον έχει εκφράσει μεταξύ άλλων η Ιθάκη, η νομαρχία Καρδίτσας που θέλει τα υδροπλάνα να φτάνουν στη λίμνη Πλαστήρα, η Πάτμος, αλλά και φορείς της Κρήτης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ