Θ. Πάγκαλος: «Μεσοπρόθεσμο ή τανκς» - iefimerida.gr

Θ. Πάγκαλος: «Μεσοπρόθεσμο ή τανκς»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με... τανκς "απειλεί" τώρα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, αν καταψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο. Όχι, δεν μιλάει για πραξικόπημα, αλλά για προστασία των καταθετών, σε περίπτωση που σπεύσουν ομαδικά να αποσύρουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες.

Μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα El Mundo, ο κ. Πάγκαλος χαρακτηρίζει "τεράστια βλακεία" -και ηλίθιους όσους την ασπάζονται, άσχετα από την ιδιότητά τους- την εγκατάλειψη του ευρώ και την επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή, αφού αυτή θα σημάνει κατά τον ίδιο, ότι την επόμενη ημέρα οι τράπεζες θα κατακλυστούν από τρομαγμένους πολίτες που θα προσπαθούν να αποσύρουν τα χρήματά τους. "Ο στρατός θα πρέπει να τους προστατεύσει με τανκς γιατί δεν θα επαρκεί η αστυνομία", σημειώνοντας, αγγίζοντας πολύ ευαίσθητες χορδές βουλευτών (που καλούνται να ψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο, υπό τον κίνδυνο της χρεοκοπίας της χώρας) και πολιτών. "Θα γίνονταν παντού διαδηλώσεις, τα καταστήματα θα άδειαζαν και πολλοί άνθρωποι θα έπεφταν από το παράθυρο", προσθέτει με... γλαφυρό τρόπο, σημειώνοντας πως μία τέτοια εξέλιξη θα ηταν καταστροφική για ολόκληρη την ΕΕ. Ο κ. Πάγκαλος πάντως, δείχνει να αισιοδοξεί για την ψήφιση χωρίς προβλήματα του μεσοπρόθεσμου, χωρίς όμως να δηλώνει το ίδιο βέβαιος για εκείνη του εφαρμοστικού νόμου και των ιδιωτικοποιήσεων.

Την ίδια ώρα, διόλου τυχαία θεωρείται η δήλωση μόλις χθες του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανκ Σόιμπλε περί χρεοκοπίας ουσιαστικά της Ελλάδας και προβλημάτων που θα αντιμετωπίσει η Ευρώπη, σε περίπτωση που το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα απορριφθεί από τη Βουλή. "Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποφύγουμε μία επικίνδυνη κλιμάκωση για την Ευρώπη, αλλά ταυτόχρονα όλα θα πρεπει να έχουν οργανωθεί για να αντιμετωπίσουμε το χειρότερο", είπε, κάνοντας λόγο για "μεγάλη κατάρρευση" και ανάγκη "γρήγορα να βεβαιωθούμε ότι ο κίνδυνος μετάδοσης σε όλο το οικονομικό σύστημα και σε όλες τις χώρες-μέλη της ευρωζώνης είναι υπό έλεγχο". Προέτρεψε μάλιστα, τις γερμανικές τράπεζες να συμμετάσχουν στο νέο σχέδιο βοήθειας προς την Ελλάδα.

Εντωμεταξύ, "δώρον άδωρον" φέρεται να χαρακτηρίζει ο Θ. Πάγκαλος τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις φορέων του Δημοσίου, αν δεν συνοδευτούν από τις απαιτούμενες απολύσεις υπαλλήλων που θα αποδειχθεί μέσω αξιολόγησής τους ότι δεν πρέπει να μεταταχθούν σε άλλη υπηρεσία. "Είναι χίλιες φορές καλύτερο να προσλάβουμε έστω λίγους νέους ανθρώπους με προσόντα, παρά να μετατάξουμε εκατοντάδες άχρηστους, απλώς για να λέμε ότι δεν κάνουμε απολύσεις", φέρεται να πρεσβεύει, την ώρα που την Παρασκευή μόλις διαβεβαίωνε περηφάνως από το δελτίο του Mega ότι η κυβέρνηση έχει κάνει συγχωνεύσεις χωρίς να χρειαστούν απολύσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ