Επιστήμονες απαντούν στο γιατί οι Αιγύπτιοι έκαναν έρωτα μόνο το καλοκαίρι - iefimerida.gr

Επιστήμονες απαντούν στο γιατί οι Αιγύπτιοι έκαναν έρωτα μόνο το καλοκαίρι

Επιστήμονες απαντούν στο γιατί οι Αιγύπτιοι έρχονταν σε ερωτική επαφή μόνο το κα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απάντηση στο γιατί καταγραφόταν «έκρηξη» των γεννήσεων το δίμηνο Μαρτίου - Απριλίου στην Αρχαία Αίγυπτο, πράγμα το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι οι Αιγύπτιοι έρχονταν σε ερωτική επαφή κυρίως το δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου δίνουν οι αρχαιολόγοι.

Μελετώντας τους 765 τάφους που βρέθηκαν στο αρχαίο νεκροταφείο του Ντάκλες Οασις στην Αίγυπτο, όπως αναφέρει η Daily Mail, διαπίστωσαν ότι εκεί βρίσκονταν θαμμένες αρκετές γυναίκες που πέθαναν μετά τον τοκετό (με το χρόνο θανάτου να προσδιορίζεται το δίμηνο Μαρτίου - Απριλίου) αλλά και 124 μωρά, τα οποία οι αρχαιολόγοι εκτιμούν ότι πέθαναν ανάμεσα στη 18η με 45η ημέρα μετά τη γέννησή τους.

Λαμβάνοντας όλα αυτά υπόψη οι αρχαιολόγοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και κυρίως κατά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο οι Αιγύπτιοι έρχονταν σε συχνές ερωτικές επαφές, πράγμα παράδοξο αν σκεφθεί κανείς ότι η έντονη ζέστη λειτουργεί αρνητικά ως προς τη λίμπιντο.

Οπως επισημαίνουν οι ερευνητές οι Αρχαίοι Αίγυπτιοι πιθανότατα συνέδεαν το «φούσκωμα» του ποταμού Νείλου με τη γονιμότητα και για το λόγο αυτό έρχονταν σε ερωτική επαφή τους καλοκαιρινούς μήνες όταν ήταν έντονες οι πλημμύρες στον ποταμό και οργανώνονταν διάφορες γιορτές στην περιοχή.

Αντίθετα, τα ποσοστά σύλληψης ήταν ιδιαίτερα χαμηλά τον Ιανουάριο κάτι το οποίο κατά τους επιστήμονες συνδέεται με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των Αρχαίων Αιγυπτίων, λόγος που τους οδηγούσε στην ερωτική αποχή και τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις Τετάρτες και τις Παρασκευές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ