«Ανταρσία» βουλευτών της Ντόρας για το Μεσοπρόθεσμο - iefimerida.gr

«Ανταρσία» βουλευτών της Ντόρας για το Μεσοπρόθεσμο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποφασισμένος να ψηφίσει «παρών» στο Μεσοπρόθεσμο ακόμα κι αν η Ντόρα Μπακογιάννη ταχθεί υπέρ του «Ναι» είναι ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Κώστας Κιλτίδης. Στην ίδια γραμμή φαίνεται να κινούνται ακόμα δύο βουλευτές -ο Λευτέρης Αυγενάκης και ο Γιώργος Κοντογιάννης- όπως φάνηκε και από τις τοποθετήσεις τους στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος προχθές Σάββατο.

Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη σοβαρή εσωκομματική αναμέτρηση στο νέο κόμμα, καθώς η πρόεδρός του μετά και τις επαφές που είχε στην Ευρώπη είναι σχεδόν πεπεισμένη για την αναγκαιότητα να υπερψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο. Όμως, η θέση της αυτή βρίσκει απέναντί της την πλειοψηφία των στελεχών του κόμματος σε όλη τη χώρα, όπως δείχνουν τα μηνύματα που έχουν φτάσει στα γραφεία της «Συμμαχίας».

Η οριστική απόφαση του κόμματος θα ληφθει από το 20μελές Πολιτικό Συμβούλιο όπου μετέχουν και μια σειρά από πιο φιλελεύθερα στελέχη που όχι μόνο δεν θα είχαν αντίρρηση για το «Ναι» αλλά το θεωρούν ουσιαστικά μονόδρομο. Στην περίπτωση όμως που η άποψη αυτή επικρατήσει τότε είναι βέβαιο ότι ο κ. Κιλτίδης δεν θα συμμορφωθεί και θα επιλέξει το «παρών», όπως ενδεχομένως θα κάνουν και άλλοι βουλευτές.

Πάντως με αυτά τα δεδομένα, τα οποία γνωρίζει και η Ντόρα Μπακογιάννη, το κλίμα που δημιουργείται είναι και η τελική απόφαση του κόμματος να βρίσκεται στο «παρών», εκτός σοβαρού απροόπτου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ