Μπλούμπεργκ προς μαθητές: «Αφήστε το πανεπιστήμιο και γίνετε υδραυλικοί» - iefimerida.gr

Μπλούμπεργκ προς μαθητές: «Αφήστε το πανεπιστήμιο και γίνετε υδραυλικοί»

Μπλούμπεργκ προς μαθητές: «Αφήστε το πανεπιστήμιο και γίνετε υδραυλικοί»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επαγγελματική... διέξοδο δίνει ο δήμαρχος Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, στους μαθητές που δεν είναι οι «αστέρες της τάξης» κατά τη διάρκεια των σχολικών τους χρόνων. Αυτό που τους προτείνει είναι να «παρακάμψουν» το πανεπιστήμιο και να γίνουν υδραυλικοί, κάνοντας καλό στους ίδιους και την κοινωνία.

Οι συμβουλές του δημάρχου, κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας ραδιοφωνικής εκπομπής του, προκάλεσαν έκπληξη, καθώς – ούτε λίγο ούτε πολύ – παρότρυνε όσους νέους δεν θα καταφέρουν ποτέ να γίνουν επιστήμονες και να φτιάχνουν πυραύλους, να κάνουν καριέρα καθαρίζοντας... σωληνώσεις. Ουσιαστικά, δηλαδή, ο δήμαρχος αναφέρεται στο σύνολο των μαθητών, καθώς ελάχιστοι από αυτούς θα φτάσουν σε τόσο υψηλό επαγγελματικό επίπεδο.

«Σε αντίθετη περίπτωση (δηλαδή, πηγαίνοντας στο πανεπιστήμιο) θα σπαταλήσουν τέσσερα χρόνια από τη ζωή τους, δαπανώντας 40 με 50 χιλιάδες δολάρια σε δίδακτρα, χωρίς να κερδίζουν κάποιο εισόδημα, παίρνοντας ίσως και ένα φοιτητικό δάνειο που θα πρέπει να εξοφλήσουν», τόνισε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης.

Για έναν μέσο μαθητή, συμπλήρωσε ο Μπλούμπεργκ, ο καθαρισμός φραγμένων σωληνώσεων είναι η καλύτερη λύση. Τα πλεονεκτήματα πολλά. Καταρχάς, οι υδραυλικοί έχουν μια καλή διαβίωση, χωρίς να χρειάζεται να πληρώνουν μακροχρόνια φοιτητικά δάνεια. Παράλληλα, η εργασία τους δεν εξαρτάται από άλλους παράγοντες, καθώς δεν διεκπεραιώνεται από τρίτους ή από τη συνδρομή ενός υπολογιστή. Τέλος, οι υδραυλικοί ξεκινούν τη σταδιοδρομία τους με λιγότερα χρέη και υψηλότερους μισθούς από τους συνομηλίκους τους που πήγαν σε κάποιο πανεπιστήμιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ