Τι κάνει ο Σαμαράς στο Μπακού: Μπίζνες, συμφωνίες και φυσικό αέριο - iefimerida.gr

Τι κάνει ο Σαμαράς στο Μπακού: Μπίζνες, συμφωνίες και φυσικό αέριο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίσκεψη εργασίας στο Αζερμπαϊτζάν, πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος έφτασε στο Μπακού στη μία ώρα Ελλάδας.

Τις επόμενες ώρες θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της χώρας Ιλχάμ Αλίγιεφ, χωρίς να αναμένονται δηλώσεις, και θα παρακαθήσει σε δείπνο προς τιμήν του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Επίσης, θα επισκεφτεί το Πολιτιστικό Κέντρο και το Μουσείο που φέρουν το όνομα του πρώην Αζέρου ηγέτη Χεϊντάρ Αλίγιεφ και αναμένεται να αναχωρήσει από το Μπακού για την Αθηνα, στις 7 το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθεί το θέμα του αγωγού TAP για τη μεταφορά του αζερικού φυσικού αερίου στην ευρωπαϊκή αγορά.

O Διαδρατικός Αγωγός - Transadriatic Pipeline - TAP- θα εκκινεί από τα ελληνοτουρκικά σύνορα και θα καταλήγει, μέσω Αλβανίας, στην Ιταλία μεταφέροντας αζέρικο αέριο από το γιγαντιαίο κοίτασμα Σαχ Ντενίζ προς την Ευρώπη.

Η κατασκευή και η λειτουργία του TAP, όπως γράφει το capital.gr, αναμένεται να δημιουργήσει 4.800 θέσεις εργασίας ανά έτος, για 54 χρόνια. Το μεγαλύτερο μέρος των θετικών οικονομικών επιδράσεων του αγωγού θα λάβει χώρα στη Μακεδονία και τη Θράκη, περιοχές που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση.

Μόνο για την κατασκευή του αγωγού θα δημιουργηθούν 2.500 θέσεις εργασίας, ενώ, εφόσον επιλεγούν ελληνικοί σωλήνες, δεν αποκλείεται τα «κέρδη» να φτάσουν ακόμα και τις 10.000 θέσεις εργασίας.



Πηγή:www.capital.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ