«Εμφύλιος» στη Μεσσηνία για το ελαιόλαδο - iefimerida.gr

«Εμφύλιος» στη Μεσσηνία για το ελαιόλαδο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η επέκταση της Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης «Καλαμάτα» στο ελαιόλαδο έχει προκαλέσει «εμφύλιο» στη Μεσσηνία, καθώς υπάρχουν διαφωνίες για το ποιες περιοχές μπορούν να συμπεριληφθούν στις περιοχές που το προϊόν τους θα φέρει τη συγκεκριμένη ένδειξη.

Σύμφωνα με το eleftheriaonline.gr, δήμαρχοι, παραγωγοί, επιχειρηματίες και συνεταιριστές έχουν χωριστεί σε «παρατάξεις» ενόψει της απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επέκταση του ΠΟΠ «Καλαμάτα». Με ανακοίνωσή τους οι δήμαρχοι Τριφυλίας, Μεσσήνης, Οιχαλίας και Πύλου-Νέστορος ζητούν να επεκταθεί η ζώνη ΠΟΠ πέραν των ορίων της πρώην επαρχίας Καλαμάτας.

Στο ενδεχόμενο αυτό παρουσιάζεται αρνητικό το Εξαγωγικό τμήμα του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας ενώ παραγωγοί, επιχειρηματίες και συνεταιριστές καλούν το Επιμελητήριο να πάρει ξεκάθαρη θέση, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί. Την ίδια ώρα, ο Σύλλογος Υπέρ Μεσσηνιακών Ελαιοκομικών Προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης θέτει ως βασικό όρο ότι η τυποποίηση του ΠΟΠ «Καλαμάτα» θα γίνεται εντός των ορίων του νομού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ