Μοσκοβισί: Παρελθόν η πολιτική λιτότητας στην Ευρώπη – Να το κατανοήσει η Γερμανία - iefimerida.gr

Μοσκοβισί: Παρελθόν η πολιτική λιτότητας στην Ευρώπη – Να το κατανοήσει η Γερμανία

Μοσκοβισί: «Παρελθόν η πολιτική λιτότητας στην Ευρώπη – Να το κατανοήσει η Γερμα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί, επιμένει να τονίζει πως η Ευρώπη βγαίνει από το δόγμα λιτότητας που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια: ένα γεγονός που – όπως σημειώνει – θα πρέπει να το κατανοήσει η Γερμανία.

Μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα «Κοριέρε Ντέλα Σέρα», ο Γάλλος υπουργός μίλησε για μία «άκρως σημαντική σύγκλιση απόψεων ανάμεσα στην Ιταλία και τη Γαλλία, αλλά με την πρωτοβουλία του, ο πρόεδρος Ολάντ δεν θέλει να εναντιωθεί στη Γερμανία».

Σύμφωνα με τον Μοσκοβισί, ο κύριος στόχος είναι «να επιτευχθεί μια συμφωνία ανάμεσα στις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δημιουργείται κάποιο διευθυντήριο».

«Η Ευρώπη δεν παραλύει με τις γερμανικές εκλογές»

Σε ότι αφορά τις προσδοκίες που συνδέονται με τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, ο Γάλλος πολιτικός εξηγεί: «Πρόκειται σίγουρα για μια σημαντική ημερομηνία, αλλά δεν πρέπει να προβαίνουμε σε σπέκουλες σχετικά με το αποτέλεσμα. Εχουμε την υποχρέωση να δουλέψουμε με τη γερμανική κυβέρνηση, χωρίς να περιμένουμε το αποτέλεσμα των εκλογών, διότι η Ευρώπη δεν μπορεί να παραλύσει, λόγω της εκλογικής αυτής διαδικασίας».

Σχετικά με το οικονομικό μέλλον της χώρας του, αλλά και της Ιταλίας, ο Μοσκοβισί θεωρεί ότι «η λύση βρίσκεται στην υιοθέτηση μεταρρυθμίσεων σε εθνικό επίπεδο, αλλά και γενικότερα, στις πρωτοβουλίες της ευρωπαϊκής πολιτικής».

Ο Γάλλος σοσιαλιστής υπουργός οικονομικών αποκαλύπτει επίσης ότι πριν από το τέλος του μηνός, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στο Παρίσι, στην οποία θα συμμετάσχουν, μεταξύ των άλλων, ο ίδιος και ο Γερμανός ομόλογός του Βόλφανγκ Σόιμπλε, μαζί με τους υπουργούς κοινωνικών θεμάτων των δυο χωρών, με στόχο να συζητηθούν μέτρα που θα ευνοήσουν την οικονομική ανάπτυξη και την απασχόληση των νέων, σε όλη την Ευρωπαϊκή Eνωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ