E-shop γένους θηλυκού - Γυναικεία επιχειρηματικότητα με διεθνείς ορίζοντες - iefimerida.gr

E-shop γένους θηλυκού - Γυναικεία επιχειρηματικότητα με διεθνείς ορίζοντες

E-shop γένους θηλυκού -Γυναικεία επιχειρηματικότητα με διεθνείς ορίζοντες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Γυναίκες έτοιμες για όλα με όραμα και θέληση για να κατακτήσουν την αγορά του διαδικτύου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η 50χρονη Dorit Meir, που ως υπεύθυνη πωλήσεων μουσειακών ειδών έχει στο παρελθόν συνεργαστεί με μεγάλα μουσεία του εξωτερικού, όπως το Λούβρο και το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης.

Οπως αναφέρει και η εφημερίδα «Καθημερινή» σε άρθρο της, η κ. Meir συμμετείχε στο δίκτυο γυναικείας επιχειρηματικότητας i for U, όπου βρήκε εντέλει το άλλο της «μισό», τη Λιζ Φιλιππάκη, που προέρχεται από καταξιωμένο εργαστήριο κατασκευής μουσειακών αντικειμένων.

«Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα διεθνών προδιαγραφών e-shop, στο οποίο φιλότεχνοι όλου του κόσμου να μπορούν να αγοράζουν αντικείμενα από γνωστά μοτίβα έργων τέχνης, που βρίσκονται στα μουσεία όλης της χώρας ή φιλοξενούνται σε μουσεία του εξωτερικού», αναφέρει η κ. Meir. Το μυαλό μας, ωστόσο, δεν θα πρέπει να πάει στα τετριμμένα σουβενίρ που προωθούνται μαζικά στις τουριστικές περιοχές. H κατ' εξοχήν καινοτομία της ιστοσελίδας museumsmaster.gr, που θα ξεκινήσει να λειτουργεί στα τέλη Ιουνίου, είναι τα ίδια τα προϊόντα. «Δεν πρόκειται για πιστή αντιγραφή γνωστών γλυπτών ή πινάκων», διευκρινίζει η κ. Φιλιππάκη, «η προσέγγιση είναι πιο μίνιμαλ και νεωτεριστική».

Οι δύο γυναίκες επιχειρηματίες στοχεύουν κυρίως στους καταναλωτές του εξωτερικού και απευθύνονται σε όλα τα βαλάντια. «Υπάρχουν χιλιάδες εραστές του αρχαιοελληνικού πολιτισμού, που θαυμάζουν πολύ τα δημιουργήματά του», σημειώνει η κ. Meir. Ηδη με ενθουσιασμό υποδέχθηκαν το project οι ξένες πρεσβείες στην Αθήνα, ενώ οι δύο επιχειρηματίες ευελπιστούν και σε ευθύγραμμες συνεργασίες με τα μουσεία της χώρας, όπως και με σχολές γραφιστικής.

Στο πλαίσιο κινείται και η δρ Φαρμακευτικής Χημείας Καίτη Μηλιώνη, με τη δημιουργία μιας διαδικτυακής κοινότητας ομοιοπαθών, την www.e-paxysarkoidialogoi.gr. «Aπασχολούμαι πάνω από είκοσι χρόνια στον κλάδο της Υγείας και έχω αναπτύξει έντονη ενσυναίσθηση με τους ασθενείς», λέει στην «Καθημερινή» η δρ Μηλιώνη. «Η παχυσαρκία είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει συνολικά ο πληθυσμός».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ