Από το πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, τσιλιαδόρος στους Πυρήνες της Φωτιάς - iefimerida.gr

Από το πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, τσιλιαδόρος στους Πυρήνες της Φωτιάς

Από πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντυπωσιακό βιογραφικό φαίνεται πως έχει ο 30χρονος από την Κρήτη που συνελήφθη μαζί με άλλους τέσσερις αντιεξουσιαστές στη Νέα Φιλαδέλφεια στις 31 Απριλίου. Οπως προκύπτει, ο νεαρός το καλοκαίρι του 2007 ολοκλήρωσε τις πολυετείς οικονομικές σπουδές του στο πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ στη Βρετανία, ωστόσο ο ίδιος είχε άλλα σχέδια με την επιστροφή του στην Ελλάδα και όχι να κάνει καριέρα.

Οπως αναφέρει TO BHMA στα τέλη Αυγούστου του 2007 κατηγορήθηκε για αρπαγή χρηματοκιβωτίου από σουπερμάρκετ στα Χανιά -με νεαρούς Αγγλους ύποπτους ως συνεργούς του- και την τελευταία διετία εμφανίζεται από αστυνομικούς να έδωσε το «παρών» σε «βραχίονα» της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς».

Ο νεαρός αντιεξουσιαστής, που φέρεται να είχε τον ρόλο τσιλιαδόρου, συνελήφθη από τους αστυνομικούς μέσα σε όχημα και επιβαρυντικό στοιχείο θεωρήθηκε ένα SMS που αντήλλαξε με ένα άλλο άτομο. Το μήνυμα αυτό έγραφε: «Μάθαμε ότι σε πιάσανε. Επικοινώνησε μαζί μας όταν βγεις».

Ο 30χρονος κατηγορείται για ληστεία που είχε διαπραχθεί στην Αγροτική Τράπεζα στον Πυργετό Λάρισας στις 21 Δεκεμβρίου 2011 με λεία 48.000 ευρώ από δύο δράστες που κρατούσαν καλάσνικοφ. Οι δύο ληστές, αφού επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο το οποίο είχε κλαπεί από την περιοχή της Θεσσαλονίκης, έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Επίσης έχουν υπάρξει ορισμένες ενδείξεις για συμμετοχή του σε ληστεία στην ίδια τράπεζα που έγινε στις 19 Οκτωβρίου 2012 από τέσσερις δράστες με καλάσνικοφ. Οι δύο ληστές κατά τη διαφυγή τους αφαίρεσαν και το καταγραφικό των καμερών ασφαλείας. Εχουν υπάρξει επιπλέον ενδείξεις ότι πιθανόν συμμετείχε στη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης προ τριών μηνών, ενέργεια που αποδόθηκε σε έναν νέο βραχίονα της «Συνωμοσίας». Χωρίς όμως μέχρι τώρα τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. να μπορούν να αποδείξουν οτιδήποτε σχετικό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ