Ο Γιάννης Αλαφούζος δικαιώνει τον Νικόλα Πατέρα για τον Παναθηναϊκό - iefimerida.gr

Ο Γιάννης Αλαφούζος δικαιώνει τον Νικόλα Πατέρα για τον Παναθηναϊκό

Ο Αλαφούζος δικαιώνει τον Πατέρα για τον Παναθηναϊκό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποκαλυπτικός ήταν ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Αλαφούζος που μίλησε για τα διοικητικά του «τριφυλλιού», το μέλλον της ομάδας και τους λόγους που οδήγησαν στο οικονομικό αδιέξοδο.

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θύρας 13, «κατηγόρησε» τους Γιάννη Βαρδινογιάννη και Ανδρέα Βγενόπουλο «χρεώνοντας» στον πρώτο για τα χρέη της ΠΑΕ και στον δεύτερο ότι είχε σαν άλλοθι το θέμα της ΓΗΠΕΛ. Συγκεκριμένα, ο κ. Αλαφούζος, τόνισε πως όταν μπήκε στην ΠΑΕ υπήρχε ένα άνοιγμα περίπου 28 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 18 εκατ. σε παίκτες μαζί με την εφορία και τα υπόλοιπα 10 σε γενικά έξοδα, σημειώνοντας πως το άνοιγμα αυτή τη στιγμή έχει περιοριστεί στα 24 εκατ. ευρώ.

Στη συνέχεια, ο διοικητικός ηγέτης των «πρασίνων» ανέφερε πως όταν έφυγε από την ομάδα ο Νικόλας Πατέρας υπήρχε στα ταμεία το ποσό των 18 εκατομμυρίων ευρώ. «Το πρόβλημα με την πολυμετοχικότητα είναι ότι μαζεύτηκαν πολλά χρήματα και συνηθίσαμε σε έναν πολύ ακριβό τρόπο λειτουργίας και ήταν επικίνδυνο για το τι θα γίνει αν ερχόταν μια περίοδο κρίσης» σημείωσε ο κ. Αλαφούζος.

«Όταν πήγα εγώ στον Παναθηναϊκό θεωρούσα ότι ένας μισθός 400.000 ευρώ είναι μικρός. Τώρα θεωρώ ότι ένας καλός παίκτης διεθνής, Ευρωπαίος μπορεί να βρεθεί με 150.000 ευρώ. Για παράδειγμα ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, ο Βύντρα, ο Κατσουράνης μας στοίχιζαν 1 εκ. ευρώ. Ποσά τα οποία θεωρώ υπερβολικά. Οι μεγάλες Ευρωπαϊκές ομάδες χτίστηκαν από δικούς του παίκτες που εξέλιξαν οι ίδιοι» συμπλήρωσε.

Για τις δηλώσεις του Ανδρέα Βγενόπουλου που είχε πει ότι αν αναλάμβανε τη ΓΗΠΕΛ θα βάλει την επόμενη μέρα 20 εκ. ευρώ, ο πρόεδρος της ΠΑΕ απάντησε: «Είναι ποτέ δυνατόν αυτό. Με δουλεύετε. Σας λέω ότι μέχρι σήμερα εγώ δεν έχω βρει καμία απαίτηση. Η ΓΗΠΕΛ είναι μια νεκρή εταιρία. Και δεν έχω κανένα δείγμα ότι θα προκύψει θέμα ΓΗΠΕΛ και αν προκύψει θα το πληρώσω εγώ. Αλλά δεν ασχολούμε με τρίχες. Το εμπορικό τους κέντρο ας το κάνουν ότι θέλουν δεν μας αφορά. Αν είναι να βρούμε εμείς τα λεφτά να διαλέξουμε εμείς τον χώρο και να το χτίσουμε όπου θέλουμε εμείς το γήπεδο. Αν ο κ. Βγενόπουλος βάλει 10 ή 5 εκ. ευρώ ας έρθει να αναλάβει την την προεδρία και την ΓΗΠΕΛ και ότι θέλει και εγώ θα είμαι δίπλα του».

Ενώ για την ΓΗΠΕΛ και την ανάληψη των ευθυνών τόνισε: «Διότι δεν υπάρχουν ευθύνες. Η ευθύνη του Βγενόπουλου είναι ότι ανήγαγε το θέμα της ΓΗΠΕΛ ενώ δεν υπάρχει. Εγώ δεν βρήκα πουθενά θέμα ΓΗΠΕΛ. Ο κ. Βγενόπουλος μου έχει πει να κάνουμε λογοδοσία για την ΓΗΠΕΛ. Εδώ δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε τα βασικά μας θέματα το να κάνουμε μια ιστορική αναδρομή στην ΓΗΠΕΛ. Αν είναι δυνατόν. Φέρτε μου ένα χαρτί να υπογράψω ότι αναλαμβάνω τις ευθύνες. Εγώ δεν έχω πρόβλημα. Είχα πει ότι θα υπογράψω αν προκύψει ευθύνη από την ΓΗΠΕΛ. Επιμένω, είμαι στον Παναθηναϊκό ένα χρόνο. Ένα από τα πράγματα που δεν με έχουν απασχολήσει είναι πρόβλημα με την ΓΗΠΕΛ. Εγώ μέχρι τώρα δεν έχω αντιμετωπίσει τίποτα. Αυτά αν είναι να προκύψουν είναι άμεσα. Δεν έχει έρθει κανείς να μου ζητήσει χρήματα. Φέρτε μου ένα χαρτί να το υπογράψω. Ελπίζω και μακάρι να βρεθεί κάποιος άνθρωπος ο οποίος μπορεί να υπογράψει για την ΓΗΠΕΛ».

«Εγώ θέλω να σας πω πως μου ήρθε αυτή η ιδέα του να ανήκει ο Παναθηναϊκός στους οπαδούς του. Εμένα αυτό ήταν μια παλιά ιδέα. Και είχα ψυχραθεί το 1979 όταν είχε πάρει την ΠΑΕ ο Γιώργος Βαρδινογιάννης γιατί μια ομάδα δεν ανήκει σε ένα πρόσωπο αλλά στους οπαδούς του. Από την άλλη μεριά ο Παναθηναϊκός έχει 1,7 εκατ. οπαδούς πάνω από 16 χρονών και αν λοιπόν όλοι αυτοί συνεισέφεραν όσο ήθελαν και όσο μπορούσαν θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει έναν ισχυρό Παναθηναϊκό. Βλέποντας όλα αυτά τα θέατρα με τον Τσάκα, έκανα κάποια έρευνα, περίμενα μεγαλύτερη συμμετοχή αλλά επειδή ο κόσμος του Τριφυλλιού ήταν ταλαιπωρημένος και είχαμε και αυτή την κρίση δεν πήγαμε τόσο καλά. Η ουσία είναι ότι πριν ένα χρόνο δεν είχαμε μετόχους. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης είχε παρκάρει τις μετοχές του, οι άλλοι δεν συμμετείχαν. Πλέον έχουμε καταφέρει να ανασυγκροτήσουμε την ΠΑΕ, το 58% ανήκει στην Συμμαχία, είμαστε πλέον 8.500 μέλη και σίγουρα είμαστε καλύτερα από ότι πέρσι» τόνισε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού.

Για το αν θεωρεί την ιδέα της Παναθηναϊκής Συμμαχίας αποτυχημένη, απάντησε: «Ελπίζω να μην είναι αποτυχημένη η ιδέα της Συμμαχίας. Είναι σαφές ότι η πραγματικότητα από την θεωρία είχε μεγάλη απόσταση. Αυτό νομίζω οφείλεται και στην κρίση που είχαμε πέρσι αλλά και στο γεγονός ότι πέρσι είχαμε δυο εκλογές με μεγάλη αβεβαιότητα και λανσάραμε την καμπάνια μας στις 2 Ιουλίου. Ενώ είχαμε αρχίσει καλά, εν συνεχεία ήρθαν κάποια κακά αποτελέσματα και έκοψε τη φόρα του κόσμου. Όπως και η καχυποψία που υπήρχε».

Για τη μέχρι τώρα συνεισφορά του στον Παναθηναϊκό δήλωσε: «Μέχρι στιγμής έχουν μπει στην ομάδα 3,1 εκ. ευρώ και μέχρι το τέλος του μήνα άλλα 3 με 4 εκ. ευρώ. Αυτά δεν έχουν μπει από την Συμμαχία αλλά οι μετοχές θα πάνε στην Συμμαχία. Δυο τράπεζες μας έχουν βοηθήσει πολύ με προεξοφλήσεις. Η Πειραιώς και η ALPHA. Στα οικονομικά λοιπόν σας είπα τι λεφτά μπαίνουν συνολικά στον Παναθηναϊκό εκτός από τα λεφτά που θα βάλει ο κόσμος. Σας είπα ότι το ομολογιακό δάνειο αν δεν το αποπληρώσει ο Παναθηναϊκός θα γίνει μετοχές και η Παναθηναϊκή Συμμαχία θα έχει 80-85% μετοχές».

Ο κ. Αλαφούζος ρωτήθηκε και για ποιο λόγο δεν έχει υπογραφεί ακόμα η σύμβαση με τον ερασιτέχνη: «Υπάρχει μια κατ' αρχήν συμφωνία με τον κ. Μακρόπουλο. Τον είδα και σήμερα. Μας έχει δώσει ένα παραχωρητήριο. Έχουμε συμφωνήσει σε όλα τα σημεία. Στα λεφτά, στην διάρκεια και το μόνο που μένει είναι να ολοκληρώσουν οι δικηγόροι τις διαδικασίες. Και είπαμε με τον κ. Μακρόπουλο να κυνηγήσουμε και οι δυο μας τους δικηγόρους μας ώστε την άλλη εβδομάδα να υπογράψουμε. Φέτος έχουμε δώσει ήδη περισσότερα από 300.000 ευρώ στον Ερασιτέχνη που αφορούσαν παλιότερα χρέη. Έχουμε έναν υπέροχο χλοοτάπητα που μας έχει κοστίσει κοντά στις 200.000 ενώ γίνονται και έργα που θα στοιχίσουν περίπου 1 εκ. ευρώ. Τα βασικά πράγματα θα τελειώσουν αν χρειαστεί στις 18 Ιουλίου αλλά οι επισκευές θα συνεχίζονται συνέχεια».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ