Πωλούνται έως τις 15 Ιουλίου το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και η Proton Bank - iefimerida.gr

Πωλούνται έως τις 15 Ιουλίου το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και η Proton Bank

Πωλούνται μέχρι τις 15 Ιουλίου το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και η Proton Bank
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέχρι τα μέσα Ιουλίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η πώληση των μη συστημικών τραπεζών που ελέγχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όπως προβλέπεται από το κείμενο του αναθεωρημένου Μνημονίου.

Στο κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναφέρεται πως οι μη συστημικές τράπεζες που ελέγχονται πλήρως από το ΤΧΣ θα πρέπει να έχουν πωληθεί μέχρι τις 15 Ιουλίου 2013.

Το «καμπανάκι» χτυπάει για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τη νέα Proton, που προέκυψε από την εκκαθάριση της Proton Bank, συμφερόντων Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, που πτώχευσε.

Ολες οι υπόλοιπες μη συστημικές τράπεζες, οι οποίες δεν θα μπορέσουν να καλύψουν τις κεφαλαιακές τους ανάγκες μέχρι την παραπάνω ημερομηνία, θα πρέπει με τη συνεργασία ΤΧΣ και Τραπέζης της Ελλάδος να οδηγηθούν σε εκκαθάριση ή να απορροφηθούν από τις υπόλοιπες τέσσερις συστημικές τράπεζες (Εθνική, Alpha, Πειραιώς και Eurobank).

Παράλληλα, μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος και το υπουργείο Οικονομικών -υπό την «εποπτεία» της Τρόικα-, θα εκπονήσουν ένα συνολικό στρατηγικό σχέδιο για τον τραπεζικό τομέα, προκειμένου να μπορέσει να ανοίξει και πάλι ο διάλογος για συγχωνεύσεις μεταξύ των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.

Βάσει του σχεδίου αυτού θα γίνει και η διάθεση σε ιδιώτες του μετοχικού κεφαλαίου των τραπεζών που δεν θα καταφέρουν να καλύψουν με ιδιωτικά κεφάλαια τουλάχιστον το 10% της αύξησης κεφαλαίου που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ