«Σαφάρι» από το ΣΔΟΕ στις τουριστικές περιοχές ζητούν οι οικονομικοί εισαγγελείς - iefimerida.gr

«Σαφάρι» από το ΣΔΟΕ στις τουριστικές περιοχές ζητούν οι οικονομικοί εισαγγελείς

«Σαφάρι» από το ΣΔΟΕ στις τουριστικές περιοχές ζητούν οι οικονομικοί εισαγγελείς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντολή προς τους ελεγκτές του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος για ελέγχους σε χώρους τουριστικού ενδιαφέροντος απέστειλαν οι οικονομικοί εισαγγελείς.

Οι κ. Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης βάζουν στο στόχαστρό τους την αδήλωτη εργασία και τα κρούσματα εκτεταμένης φοροδιαφυγής, κυρίως στα νησιά που σημειώνεται κυρίως κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Για το λόγο αυτό, έστειλαν έγγραφη παραγγελία προς τις περιφερειακές διευθύνσεις του ΣΔΟΕ, ζητώντας τους «πυκνούς και συντονισμένους» ελέγχους σε όλες τις επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον τουρισμό.

Στόχος της εισαγγελικής παρέμβασης είναι να κατασταλούν και να προληφθούν ενδεχόμενες έκνομες δραστηριότητες, όπως η λεγόμενη «μαύρη» εργασία που συνεπάγεται, «πέραν των λοιπών σημαντικών παραμέτρων, μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή τόσον από την πλευρά των εργοδοτών όσο και από την πλευρά παρανόμως εργαζομένων».

Παράλληλα, οι οικονομικοί εισαγγελείς ζητούν από τα στελέχη του ΣΔΟΕ να συνεργαστούν με την αστυνομία και την Επιθεώρηση Εργασίας στο πλαίσιο των ελέγχων που θα διενεργούν, ενώ ζητούν από τα αρμόδια στελέχη να τους ενημερώνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα για τις ενέργειές τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ