Ελάτε να δείτε πώς πρέπει να είναι οι χώροι εργασίας - Twitter και Yahoo ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό - iefimerida.gr

Ελάτε να δείτε πώς πρέπει να είναι οι χώροι εργασίας - Twitter και Yahoo ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό

Ελάτε να δείτε πως πρέπει να είναι οι χώροι εργασίες -Twitter και Yahoo ανοίγουν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν πώς λειτουργεί το Twitter και το Google αλλά πόσοι γνωρίζουν πώς είναι οι χώροι εργασίας αυτών των υπαλλήλων; Εντυπωσιακές εικόνες με τα γραφεία των μεγάλων εταιριών κάνουν το γύρο του διαδικτύου, εξάπτοντας κάθε φαντασία για το πώς είναι να δουλεύει κανείς εκεί. Τώρα η ομάδα του OpenCo ανοίγει τις πόρτες των γραφείων των καινοτόμων επιχειρήσεων στο ευρύ κοινό.

Η ιδέα της OpenCo ανήκει στον επιχειρηματία και συγγραφέα John Battelle και στον υπεύθυνο εμπορίου Brian Monahan, που μετέφεραν τα συνέδρια που γίνονται σε αίθουσες ξενοδοχείων μέσα στο γραφείο. Αντί λοιπόν να γίνονται συνέδρια σε καλοπληρωμένα ξενοδοχεία, με έτοιμους λόγους και το ίδιο κάθε φορά κοινό, η εταιρεία OpenCo ανοίγει τα γραφεία της στο κοινό σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει μια συνεργατική κοινότητα που θα λειτουργεί όπως ακριβώς και η πόλη. Ατομα που ψάχνουν εργασία, ανταγωνιστές της βιομηχανίας αλλά και περίεργοι γείτονες μπορούν να βρεθούν στον ίδιο χώρο, γνωρίζοντας το καθημερινό περιβάλλον των εργαζομένων του Twitter του Yahoo, της airbnb και της Etsy.

«Σκοπός της εταιρείας είναι να δημιουργήσει ένα ανοιχτό δίκτυο, με ανοιχτές συνεργασίες», δηλώνει ο Battelle, ενώ όλες οι συναντήσεις πραγματοποιούνται στα γραφεία της εταιρίας και οι συζητήσεις αφορούν θέματα από τεχνολογία και νέα μέσα, μέχρι εστιατόρια και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Μετά την πολύ επιτυχημένη εκδήλωση της OpenCo το χειμώνα στο Σαν Φρανσίσκο, η ομάδα έχει προγραμματίσει συνέδρια στο Λονδίνο, στο Ντιτρόιτ και στη Νέα Υόρκη. Η εκδήλωση της Νέας Υόρκης μάλιστα πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 22-23 Μαΐου και θα περιλαμβάνει 133 HostCos - μεταξύ των οποίων οι Etsy, Foursquare, TED, Mashable και το Yahoo.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ