O Ελληνας μεγιστάνας «The Dοn» που εξαπατούσε τράπεζες και καταδικάστηκε για απάτη 1,1 δις δολαρίων - iefimerida.gr

O Ελληνας μεγιστάνας «The Dοn» που εξαπατούσε τράπεζες και καταδικάστηκε για απάτη 1,1 δις δολαρίων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ηταν γνωστός ως Κροίσος του real estate. Ως Ελληνας μεγιστάνας γόνος εφοπλιστικής οικογένειας. Αποδείχτηκε, όμως, η χλιδάτη ζωή στις ακριβές συνοικίες του Λονδίνου ήταν βασισμένη σε ξένα χρήματα και πλαστά στοιχεία. Μια μεγάλη απάτη για την οποία ο «The Don» Αχιλλέας Καλλάκης μπήκε στη φυλακή. Ο Καλλάκης (ή Κολλάκης) είναι υπό κράτηση από τον Ιανουάριο και θα παραμείνει μέσα, αφού το εφετείο με χθεσινή του απόφαση, αντί να μειώσει την ποινή του για απάτη σε βάρος τραπεζών, την αύξησε στα 11 χρόνια.

Αρχικά ο Καλλάκης είχε καταδικαστεί σε 7 χρόνια φυλάκισης, αλλά εφετείο έκρινε πως η αρχική του ποινή ήταν πολύ επιεικής και έτσι την αύξησε στα 11 χρόνια κάθειρξης για εξαπάτηση. Ο Καλλάκης και ο συνεργάτης του, Alexander M. Williams χρησιμοποιούσαν πλαστά έγγραφα από εταιρείες του Χονγκ Κονγκ για να μπορέσουν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να πάρουν δάνεια από τράπεζες. Συνολικά δανείστηκαν 740 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας (1.18 δις δολάρια) και απέκτησαν μεταξύ άλλων 16 ακίνητα, πολυτελή αυτοκίνητα, ελικόπτερα και ιδιωτικά αεροπλάνα.

Το real estate, οι δωρεές και η πώληση πλαστών διαβατηρίων στο Χονγκ Κονγκ

O 44χρονος Αχιλλέας Καλλάκης είναι γόνος εφοπλιστικής οικογένειας, εγκατεστημένος στο Λονδίνο όπου κυκλοφορούσε με 3-4 διαφορετικά ονόματα όπως και ο συνεργάτης του, είχε αναπτύξει δραστηριότητα με αγοραπωλησίες ακινήτων. Καθώς όμως οι πραγματικές εγγυήσεις που είχε, δεν ήταν επαρκείς ώστε να παίρνει από τις τράπεζες τα δάνεια που ήθελε, φρόντιζε να κατασκευάζει πλαστά έγγραφα, τα οποία και εμφάνιζε και με αυτά κατάφερνε να αποσπά τεράστια ποσά, με τα οποία προέβαινε σε αγοραπωλησίες υπερπολυτελών ακινήτων σε ακριβές συνοικίες του Λονδίνου.

Θύματα της «ευρηματικότητάς» του έπεσαν δύο τράπεζες, η Bank of Scotland και η Allied Irish Bank με το ύψος της απάτης, όπως προέκυψε από τη δικαστική διερεύνηση, να φτάνει στο απίστευτο ποσό των 750 εκατομμυρίων λιρών! Ο συνολικός βίος και η πολιτεία του Αχιλλέα Καλλάκη, ωστόσο, θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει υλικό για μιας πρώτης γραμμής σαπουνόπερα.

Το 2008, είχε εμφανιστεί ως δωρητής προσφέροντας ένα τεράστιο ποσό στο Κέντρο Υγείας της Μυκόνου, και φυσικά για την πράξη του αυτή δεν παρέλειψε και ο τότε δήμαρχος να τον τιμήσει με μετάλλια και επαίνους. Στη βίλα του στο ίδιο νησί συχνά φιλοξενούσε πρόσωπα της διεθνούς υψηλής κοινωνίας, μεταξύ αυτών, ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό, ο αδελφός του πρίγκιπα Καρόλου, Έντουαρντ, ο πρωθυπουργός του Σαν Μαρίνο και ο πρωθυπουργός του κράτους του Μονακό!

Με τον πρίγκιπα Αλβέρτο φυσικά και όπως τελικά αποδείχτηκε, οι «συναναστροφές» αυτές δεν ήταν παρά ένας χαλύβδινος θώρακας που δεν επέτρεπε τη δημιουργία και της παραμικρής υπόνοιας για το ότι ο άνθρωπος αυτός δεν ήταν παρά ένας κοινός απατεώνας, με τον Ρόμπεντ Ρέντφορντ στην ταινία «Το Κεντρί» να δείχνει δίπλα του ως ένας άτσαλος ερασιτέχνης! Ωστόσο, όλες οι... επιχειρήσεις του Αχιλλέα Καλλάκη δεν ήταν και τόσο...«εκλεπτυσμένες», όπως για παράδειγμα η πώληση πλαστών διαβατηρίων Χονγκ-Κογκ ή η πώληση - αντί υψηλότατου τιμήματος - τίτλων ευγενείας σε Αμερικανούς!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ