Η πληκτρολόγηση SMS στο τιμόνι σκοτώνει- Νούμερο ένα αιτία θανατηφόρων τροχαίων στις ΗΠΑ - iefimerida.gr

Η πληκτρολόγηση SMS στο τιμόνι σκοτώνει- Νούμερο ένα αιτία θανατηφόρων τροχαίων στις ΗΠΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρώτη στη λίστα με τις αιτίες θανάτου σε τροχαία ατυχήματα εφήβων στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι πλέον η κατανάλωση αλκοόλ αλλά η πληκτρολόγηση SMS πίσω από το τιμόνι.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το Cohen Children's Medical Center της Ν. Υόρκης την περασμένη χρονιά περισσότεροι από 3.000 νέοι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 300.000 τραυματίστηκαν από το συνδυασμό μηνυμάτων και οδήγησης και αντίστοιχα 2.700 και 282.000 λόγω αλκοόλ.

Τα ποσοστά είναι αντιπροσωπευτικά καθώς 49% των αγοριών και το 45% των κοριτσιών που συμμετείχαν στην έρευνα παραδέχονται ότι στέλνουν μηνύματα την ώρα που οδηγούν.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας Dr. Andrew Adesman, «η πληκτρολόγηση μηνυμάτων κατά την οδήγηση ευθύνεται για περισσότερα θανατηφόρα τροχαία από το αλκοόλ διότι οι νέοι δεν πίνουν 7 ημέρες τη βδομάδα, ωστόσο ασχολούνται με τα smartphones τους πάντα και παντού».

Καθώς και στη Μεγάλη Βρετανία το φαινόμενο έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις, αναμένεται να ληφθούν σύντομα αυστηρότερα μέτρα και συγκεκριμένα να αυξηθούν κατά 50% τα πρόστιμα για τη χρήση κινητού τηλεφώνου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ