Αυτοί είναι οι κλάδοι που είπαν όχι στην Τρόικα και διέσωσαν το επίδομα γάμου - iefimerida.gr

Αυτοί είναι οι κλάδοι που είπαν όχι στην Τρόικα και διέσωσαν το επίδομα γάμου

Αυτοί είναι οι κλάδοι που είπαν όχι στην Τρόικα και διέσωσαν το επίδομα γάμου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τράπεζες, καπνοβιομηχανίες και οι εταιρείες των ποντοπόρων φορτηγών είναι οι τρεις κλάδοι στους οποίους διασώθηκαν για τους εργαζομένους το επίδομα γάμου και σειρά άλλων επιδομάτων με «αντάλλαγμα» μειώσεις μισθών άνω του 9,5%.

Οι τρεις νέες κλαδικές συμβάσεις, από τις οποίες τις δύο (των τραπεζών και των καπνοβιομηχανιών) τις συνυπογράφουν μέλη του ΣΕΒ, κατατέθηκαν στο υπουργείο Εργασίας στις 14 Μαΐου, παραμονή της λήξης της μετενέργειας ισχύος τους, όπως συνέβη και με τη σύμβαση της ΓΣΕΕ (την οποία δεν υπέγραψε ο ΣΕΒ).

Οπως αναφέρει και η Ημερησία η κλαδική σύμβαση της ΟΤΟΕ και της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών προβλέπει μείωση αποδοχών κατά 9,5% από την 1η Ιουλίου με κατάργηση του επιδόματος ισολογισμού από την 1/1/2013, στις καπνοβιομηχανίες οι μειώσεις φθάνουν έως το 20% μέσω περικοπών στα επιδόματα ανθυγιεινής εργασίας και πολυετίας, ενώ στις εταιρείες των ποντοπόρων φορτηγών η μείωση είναι της τάξης του 11,5%, όπως προκύπτει από τους πίνακες των αποδοχών που προσαρτήθηκαν στα κείμενα των νέων συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ