Πυροτεχνήματα, μουσική και πολλές διεθνείς προσωπικότητες στο Καλλιμάρμαρο - iefimerida.gr

Πυροτεχνήματα, μουσική και πολλές διεθνείς προσωπικότητες στο Καλλιμάρμαρο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολύχρωμα πυροτεχνήματα πλημμύρισαν τον Αττικό ουρανό όταν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κήρυξε την έναρξη των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics 2011, οι οποίοι πραγματοποιούνται στην Αθήνα από τις 25 μέχρι τις 4 Ιουλίου. Οι Αγώνες αναμένεται να προσελκύσουν έντονο διεθνές ενδιαφέρον, καθώς πρόκειται για το σημαντικότερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς παγκοσμίως.

Κατόπιν, εισήλθε στο Στάδιο η σημαία των Special Olympics από 4 αθλητές των Special Olympics και από 4 Ολυμπιονίκες, μεταξύ των οποίων ο Πύρρος Δήμας και η Νάντια Κομανέντσι. Στη συνέχεια έγινε έπαρση της σημαίας, υπό τους ήχους του Ύμνου των Αγώνων που ερμήνευσε από σκηνής ο συνθέτης του Στέφανος Κορκολής.

Ακολούθησαν οι όρκοι των αθλητών, των κριτών και των προπονητών.

Συγκλονιστική ήταν η ερμηνεία του Ιταλού τενόρου Βιτόριο Γκριγκόλο, ο οποίος χειροκροτήθηκε θερμά από τους θεατές του Σταδίου.

Νωρίτερα, μηνύματα θάρρους, δύναμης και ελπίδας ταξίδευσαν από το Καλλιμάρμαρο σε όλη την υφήλιο με την παρουσίαση ενός φαντασμαγορικού θεάματος- που επιμελήθηκε ο διακεκριμένος χορογράφος Φωκάς Ευαγγελινός- με τίτλο «Κάθε αθλητής ένας Οδυσσέας».

Με οδηγό τις αρχές και τις αξίες των Special Olympics- της ειρήνης, του σεβασμού στη διαφορετικότητα, της αποδοχής, της κοινωνικής ένταξης και της ισότητας- παρουσιάστηκε ένα θέαμα υψηλής αισθητικής και καλλιτεχνικής αξίας, χρησιμοποιώντας πανανθρώπινους συμβολισμούς.

Διακόσιοι πενήντα έξι χορευτές, με μοναδικά κοστούμια και εξαιρετικές χορογραφίες, εντυπωσίασαν το κοινό. Ο Κύκλωπας Πολύφημος , ο θυμωμένος Ποσειδώνας, οι σειρήνες, η Σκύλλα και η Χάρυβδη, τίποτα δεν κατάφερε να σταθεί εμπόδιο για τους Οδυσσείς.

Η Στεφανία Γουλιώτη, απήγγηλε ως ραψωδός την Ιθάκη του Καβάφη, ενώ τον Οδυσσέα υποδύθηκε ο αθλητής των Special Olympics Μανώλης Ταμβακάκης. Ο "δικός μας Οδυσσέας", ανέδειξε το δρόμο της επιβίωσης με αξιοπρέπεια, αποδοχή και αλληλοσεβασμό.

Στις κερκίδες του Σταδίου βρέθηκαν εξέχουσες διεθνείς προσωπικότητες από όλους τους χώρους, όπως ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, η Τζίλ Μπάιντεν, σύζυγος του αντιπροέδρου των ΗΠΑ και εκπρόσωποι κυβερνήσεων από όλο τον κόσμο.

Αντίθετα, αν και ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει κιόλας, δεν εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, φοβούμενος πιθανότατα τις αποδοκιμασίες του κόσμου!

Το pre-show της τελετής έναρξης παρουσίασαν ο ηθοποιός Γιώργος Καπουτζίδης με τη δημοσιογράφο Πόπη Τσαπανίδου και τον Γιάννη Στρατηγόπουλο, αθλητή ιστιοπλοΐας. Μουσικά συγκροτήματα «ζέσταναν» την ατμόσφαιρα, προετοιμάζοντας τους θεατές για το μεγάλο γεγονός της τελετής έναρξης. Τη σκυτάλη τότε πήραν διεθνούς φήμης καλλιτέχνες, όπως η διακεκριμένη τραγουδίστρια Βανέσα Γουίλιαμς και ο «δικός» μας Μάριος Φραγκούλης.

Τη μουσική επένδυση της βραδιάς ανέλαβαν ο θρύλος της μουσικής Στίβι Γουόντερ και ο τενόρος Βιτόριο Γκριγκόλο, ο οποίος, μαζί με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, ερμήνευσαν ζωντανά σε παγκόσμια πρώτη μετάδοση το ειδικά γραμμένο από τον Στέφανο Κορκολή, επίσημο τραγούδι των αγώνων. Ειδικές παρουσιάσεις έκαναν η Μαρία Μενούνος και η Κινέζα ηθοποιός Ζανγκ Ζιγί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ