Η θρησκευτική αστυνομία της Σαουδικής Αραβίας κυνηγά τους χρήστες του Twitter - iefimerida.gr

Η θρησκευτική αστυνομία της Σαουδικής Αραβίας κυνηγά τους χρήστες του Twitter

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O επικεφαλής της θρησκευτικής αστυνομίας της Σαουδικής Αραβίας προειδοποίησε τους πολίτες ενάντια στη χρήση του Twitter, το οποίο τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος στη χώρα και να γίνεται διάσημο.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Σεΐχη οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ειδικά το Twitter «έχει χάσει αυτόν τον κόσμο όπως και αυτόν μετά το θάνατο». Οι δηλώσεις του αυτές αντικατοπτρίζουν την ανησυχία του πολιτικού και θρησκευτικού κατεστημένου καθώς οι πολίτες της χώρας χρησιμοποιούν το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης για να σχολιάζουν τα πολιτικά τεκταινόμενα, κάτι το οποίο αποτελεί ευαίσθητο θέμα στην Σαουδική Αραβία.

Παρόμοιες απόψεις έχουν ακουστεί και στο παρελθόν, αυτή το φορά από τον Ιμάμη του τεμένους στην Μέκκα, ο οποίος τον Απρίλιο σε τηλεοπτικό κήρυγμά του προειδοποίησε πως το Twitter αποτελεί κίνδυνο για τη εθνική ασφάλεια, σύμφωνα με πληροφορίες του BBC. Επιπροσθέτως ο μεγαλύτερος μουσουλμάνος κληρικός χαρακτήρισε τους χρήστες του Twitter «ανόητους».

Όλα τα παραπάνω είναι μέρος μια επίθεσης που δέχεται η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης από τις αρχές της χώρας καθώς οι πολίτες της χώρας έχουν βρει την ευκαιρία να την χρησιμοποιήσουν ως μέσο προβολής ιδεών δημόσια, σε μια κοινωνία όχι και τόσο φιλελεύθερη,. Μάλιστα έχουν συλληφθεί αρκετοί χρήστες οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες δήθεν αποστασίας και μπορεί να τιμωρηθούν ακόμα και με θάνατο.

Πηγή: BBC.co.uk

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ