Τέσσερις ελληνικές τράπεζες αναβάθμισε ο οίκος Fitch - iefimerida.gr

Τέσσερις ελληνικές τράπεζες αναβάθμισε ο οίκος Fitch

Αναβαθμίσεων συνέχεια από τον οίκο Fitch – Σειρά πήραν 4 ελληνικές τράπεζες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings ανακοίνωσε σήμερα ότι αναβάθμισε το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο τεσσάρων ελληνικών τραπεζών.

Συγκεκριμένα αναβάθμισε της Εθνική, την Τράπεζα Πειραιώς, την Alpha Bank και τη Eurobank σε Β- από CCC, το βραχυπρόθεσμο αξιόχρεό τους σε Β από C, και την αξιολόγηση βιωσιμότητάς τους σε b- από f.

Οι αναβαθμίσεις αυτές αποδιδονται από τον οίκο στην επιτυχή διαδικασία «ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών» αυτών και στο «πιο σταθεροποιημένο μακροοικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα, που αντανακλάται στην αναβάθμιση του κρατικού αξιόχρεου της Ελλάδας σε B- από CCC με σταθερή προοπτική» την 14η Μαΐου.

Η προοπτική του μακροπρόθεσμου αξιόχρεου των τραπεζών χαρακτηρίστηκε σταθερή από τον οίκο, γεγονός που αντανακλά τη στενή συσχέτιση του κρατικού αξιόχρεου με το αξιόχρεο των τραπεζών αυτών, όπως ανέφερε ο Fitch.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ