Στεγνό άδειασμα Μπαλτάκου σε Ρουπακιώτη: Εγώ καταθέτω τα νομοσχέδια στη Βουλή - iefimerida.gr

Στεγνό άδειασμα Μπαλτάκου σε Ρουπακιώτη: Εγώ καταθέτω τα νομοσχέδια στη Βουλή

Στεγνό άδειασμα Μπαλτάκου σε Ρουπακιώτη: Εγώ καταθέτω τα νομοσχέδια στη Βουλή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη δική του εκδοχή για την καθυστέρηση στην κατάθεση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή έδωσε ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο γ.γ. της κυβέρνησης, αυτός είναι που κρίνει το πότε θα κατατεθούν προς ψήφιση τα νομοσχέδια στη Βουλή και όχι το κάθε υπουργείο ξεχωριστά.

Ο κ. Μπαλτάκος σημείωσε πως τα νομοσχέδια δεν κατατίθενται στη Βουλή, αλλά στη γενική γραμματεία της κυβέρνησης, όπου αυτά ελέγχονται σε συνεργασία με τη νομική υπηρεσία και την Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή για τη διαπίστωση τυχόν νομικών ή άλλων ατελειών.

«Αφού διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει καμία ατέλεια, τα νομοσχέδια κατατίθενται στη Βουλή από τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης» αναφέρει ο κ. Μπαλτάκος και υπογραμμίζει πως το νομοσχέδιο για το ρατσισμό και την ξενοφοβία κατατέθηκε την Πέμπτη στη γενική γραμματεία της κυβέρνησης.

Ο κ. Μπαλτάκος αναφέρει πως η καθυστέρηση στην κατάθεση του νομοσχεδίου δεν οφείλεται στην κακή λειτουργία της κυβέρνησης, αλλά σε «προχειρότητα» του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Όπως σημειώνει ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, την περασμένη Παρασκευή, υπουργείο Δικαιοσύνης απέστειλε ένα ανυπόγραφο σχέδιο του νομοσχεδίου, ενώ παράλληλα δεν συνοδευόταν από έκθεση συνεπειών της ρύθμισης, έκθεση τροποποιούμενων – καταργούμενων διατάξεων και έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Τέλος, ο κ. Μπαλτάκος τόνισε πως ορίστηκε ως ημερομηνία ενημέρωσης των μελών της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής και αρχικής συζήτησης επί του νομοσχεδίου η 21η Μαΐου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ