Ο διάσημος Τζόνι Ντεπ είναι κι επισήμως ένα απολίθωμα [εικόνα] - iefimerida.gr

Ο διάσημος Τζόνι Ντεπ είναι κι επισήμως ένα απολίθωμα [εικόνα]

Ο διάσημος Τζόνι Ντεπ είναι κι επισήμως ένα απολίθωμα [εικόνα]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι διάσημος, όμορφος και ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του, ωστόσο ο Τζόνι Ντεπ πλέον είναι ένα πραγματικό απολίθωμα.

Αιτία για αυτό τον χαρακτηρισμό είναι ο Βρετανός επιστήμονας Ντέιβιντ Λεγκ, ο οποίος έδωσε το όνομα του αγαπημένου του ηθοποιού σε ένα απολίθωμα 500 εκατομμυρίων ετών που ανακάλυψε.

Η επιστημονική ονομασία του πλάσματος είναι Kooteninchela deppi και είναι μακρινός πρόγονος της καραβίδας και του σκορπιού.

Οπως αναφέρει το ethnos ζούσε στα ρηχά νερά στα ανοιχτά του δυτικού Καναδά, ενώ ο Λεγκ εξηγεί ότι «όταν είδα τις δαγκάνες στο απολίθωμα του είδους αυτού, δεν μπόρεσα να μη σκεφτώ τον Εντουαρντ τον Ψαλιδοχέρη. Ακόμη και το όνομα Kooteninchela παραπέμπει στην ταινία αυτή, αφού στα λατινικά chela σημαίνει δαγκάνα ή ψαλίδι».

«Για να πω την αλήθεια, είμαι φαν του Τζόνι Ντεπ και ποιος θα ήταν ο καλύτερος τρόπος να τον τιμήσω από το να δώσω το όνομά του σε ένα πανάρχαιο πλάσμα που όργωνε παλαιότερα τις θάλασσες. Φανταστείτε το λίγο: οι γαρίδες με μαγιονέζα στο σάντουιτς σας, η αράχνη που σκαρφαλώνει στον τοίχο του σπιτιού σας, ακόμη και η μύγα στο τζάμι (...) όλα τους είναι απόγονοι του Kooteninchela deppi» τονίζει ο Βρετανός επιστήμονας.

Βέβαια, άγνωστο παραμένει εάν ο δημοφιλής ηθοποιός θα αισθάνεται ιδιαίτερα χαρούμενος για αυτό τον «τίτλο».

Ο διάσημος Τζόνι Ντεπ είναι κι επισήμως ένα απολίθωμα [εικόνα] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ