Επικεφαλής του ΕΣΡ η τηλεκριτικός Πόπη Διαμαντάκου - iefimerida.gr

Επικεφαλής του ΕΣΡ η τηλεκριτικός Πόπη Διαμαντάκου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά τις 17 Ιουλίου αναμένεται να αναλάβει τα καθήκοντα της επικεφαλής του ΕΣΡ η γνωστή τηλεκριτικός Πόπη Διαμαντάκου.

Η επιλογή της δημοσιογράφου – η οποία προτάθηκε για τη συγκεκριμένη θέση από τη Δημοκρατική Αριστερά – στηρίζεται από τα τρία κόμματα της κυβέρνησης, κι έτσι θα δωθεί τέλος στο «θρίλερ» της εκλογής νέου προέδρου.

Ο νυν πρόεδρος Ιωάννης Λασκαρίδης και τα μέλη Γιάννης Παπακώστας και Εύη Δεμίρη κινδυνεύουν να συμπληρώσουν 11 χρόνια στο συμβούλιο (ανέλαβαν τις θέσεις τους τον Ιούνιο του 2002, επί εποχής Κώστα Σημίτη), ενώ και ο τακτικός υπάλληλος Κωνσταντίνος Αποστολάς (που προήχθη σε μέλος) έχει ξεπεράσει το προβλεπόμενο όριο. Η διάρκεια της θητείας τους είναι τέσσερα χρόνια και υπάρχει, σύμφωνα με απόφαση του ΣτΕ, η δυνατότητα ανανέωσης μόνο για οκτώ μήνες.

Στο ΕΣΡ θα παραμείνουν η αντιπρόεδρος, η δημοσιογράφος Λίνα Αλεξίου και ο νομικός Γιώργος Στεφανάκης, καθώς και ο δικηγόρος Άρης Σταθάκης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ