Καλογιάννης: Oι επενδυτές έρχονται σαν τις ...μέλισσες σε ανθισμένο τοπίο-Το σχέδιο για οπτικές ίνες - iefimerida.gr

Καλογιάννης: Oι επενδυτές έρχονται σαν τις ...μέλισσες σε ανθισμένο τοπίο-Το σχέδιο για οπτικές ίνες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Σταύρος Καλογιάννης δεν αρκέστηκε σήμερα να δείξει τον ενθουσιασμό του για τους επενδυτές που έρχονται στην Ελλάδα αλλά τους παρομοίωσε με ...μέλισσες σε ανθισμένο τοπίο που έρχονται για να αντλήσουν το νέκταρ της πνευματικής προσφοράς των νέων μας.

Ο κ. Καλογιάννης τόνισε ακόμη ότι πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι η ανταπόκριση στο έμπρακτο ενδιαφέρον μεγάλων εταιριών ψηφιακής τεχνολογίας όπως SAP, NOKIA, DELL, LENOVΟ, εταιριών κινητής τηλεφωνίας αλλά και μικρότερων εταιριών, που «έρχονται στη χώρα μας σαν τις μέλισσες σε ανθισμένο τοπίο, για να αντλήσουν το νέκταρ της πνευματικής προσφοράς των νέων μας και να συνεργαστούν με τα αξιόλογα πανεπιστημιακά κέντρα ερευνών της χώρας μας».

Στο τέλος του μήνα πρόκειται να κοινοποιηθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο φάκελος ΣΔΙΤ για την υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης Εθνικής Υποδομής Οπτικών Ινών (FTTH), ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, κατά την εναρκτήρια ομιλία του στο Διεθνές Συνέδριο της ΕΕΤΤ «Ρύθμιση προς ένα έξυπνο ψηφιακό οικοσύστημα».

Οι υπηρεσίες του υπουργείου ολοκληρώνουν τον φάκελο του έργου που θα αποτελέσει τη ραχοκοκαλιά του τομέα ηλεκτρικής επικοινωνίας, συνδέοντας περίπου 2 εκατομμύρια σπίτια, με κόστος επένδυσης άνω του 1 δισ. ευρώ, με συμμετοχή του ελληνικού δημοσίου και της Ε.Ε., σημείωσε ο κ. Καλογιάννης.

Ο κ. Καλογιάννης υποστήριξε επίσης ότι η Ελλάδα προσφέρει τις απαραίτητες διευκολύνσεις στις ξένες εταιρίες για την εγκατάστασή τους, καθώς έχουν, πλέον, απλοποιηθεί οι διαδικασίες και αρχίζουν τις εργασίες τους σχεδόν αυθημερόν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ