Επίτροπος Ε.Ε.: Η ξενοφοβία στην Ελλάδα είναι αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης - iefimerida.gr

Επίτροπος Ε.Ε.: Η ξενοφοβία στην Ελλάδα είναι αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον κώδωνα του κινδύνου για την άνοδο των λαϊκίστικων και ξενοφοβικών κινημάτων, ως επακόλουθο της κρίσης κρούει η Ευρωπαία επίτροπος, αρμόδια για τις Εσωτερικές Υποθέσεις, Σεσίλια Μάλμστρομ.

Κατά την πέμπτη επίσκεψη της στη χώρα μας, η ίδια μετέφερε μήνυμα ενάντια στην ξενοφοβία, στο πλαίσιο της εκστρατείας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες «Και 1 θύμα ρατσιστικής βίας είναι πολύ» και κάλεσε τους πολιτικούς ηγέτες να καταδικάσουν τις πράξεις βίας και το μισαλλόδοξο λόγο.

Σε πρόσφατη συνέντευξη της η Σεσίλια Μάλμστρομ, ανέφερε την άμεση ανάγκη πραγματοποίησης τροποποιήσεων τον αντιρατσιστικό νόμο προκειμένου να κατατεθεί στη Βουλή και να υπάρξει ευρεία υποστήριξη.

Μετά από συνάντηση που είχε η Επίτροπος με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια, εξέφρασε τον αποτροπιασμό της για την επίθεση κατά του 14χρονου Αφγανού και τόνισε ότι οι υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν.

«Το ζήτημα αυτό μας ανησυχεί ιδιαίτερα, τα γεγονότα στη Μανωλάδα φωνάζουν ότι οι υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν. Η κατάσταση είναι δύσκολη και αποτελεί γόνιμο έδαφος για λαϊκιστικά και ξενοφοβικά κινήματα, στα οποία δεν πρέπει να επιτρέψουμε να κερδίσουν τις καρδιές και το μυαλό των ανθρώπων. Γνωρίζω ότι υπάρχει σχέδιο νόμου προς ψήφιση που υπάρχει ήδη στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, και θα είναι σημαντικό εργαλείο, η ρίζα όμως του προβλήματος βρίσκεται στην οικονομική κρίση. Οι άνθρωποι πρέπει να αισθάνονται ότι έχουν μέλλον και να εμπιστεύονται την κυβέρνηση», τόνισε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ