Κάτοικοι στην πλατεία Αμερικής: Η Χρυσή Αυγή έκαψε το μαγαζί των αλλοδαπών γιατί δεν συμμορφώθηκαν [βίντεο] - iefimerida.gr

Κάτοικοι στην πλατεία Αμερικής: Η Χρυσή Αυγή έκαψε το μαγαζί των αλλοδαπών γιατί δεν συμμορφώθηκαν [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέες διαστάσεις παίρνει ο εμπρησμός ενός μπαρ Καμερουνέζων στην πλατεία Αμερικής τα ξημερώματα της Τρίτης, καθώς σύμφωνα με περιγραφές κατοίκων, το επεισόδιο έγινε επειδή δεν «συμμορφώθηκαν» με τις υποδείξεις μελών της Χρυσής Αυγής.

Οπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής, στην πλατεία Αμερικής τον πρώτο λόγο δεν έχει η Δικαιοσύνη, αλλά το ακροδεξιό κόμμα του Νίκου Μιχαλολίακου, καθώς σύμφωνα με μαρτυρία κατοίκου στο newsit, λόγω των τεραστίων διαστάσεων που έχει πάρει η εγκληματικότητα στην περιοχή, «όποιος έχει γνωριμίες με μέλη της Χρυσής Αυγής, τους φωνάζει για να βοηθήσουν. Αυτή η βοήθεια εκφράζεται με ελέγχους σε μαγαζιά και χώρους οπού βρίθουν από ναρκωτικά και ιερόδουλες. Τους κάνουν συστάσεις σχετικά απειλητικές αλλά στο τέλος δεν υλοποιούνται αυτές οι απειλές. Στο συγκεκριμένο μαγαζί είχαν γίνει συστάσεις και επειδή δε συμμορφώθηκαν και ενοχλούσαν τη γειτονιά, ήρθαν και κατά κάποιο τρόπο τους χάλασαν το μαγαζί».

Παράλληλα, για τον εμπρησμό του μαγαζιού των Καμερουνέζων όπου συνελήφθησαν δύο 34χρονοι άνδρες, άλλη μαρτυρία κατοίκου αναφέρει πως τα επεισόδια «κράτησαν τρεις ημέρες και όχι μια νύχτα».

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Οργανωμένο κύκλωμα με έντονη ρατσιστική δράση, τουλάχιστον τους τελευταίους δέκα μήνες, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, αποτελούν οι δύο 34χρονοι που συνελήφθησαν χτες από την Ασφάλεια Αθηνών -και οι συνεργοί τους που αναζητούνται-, για τον εμπρησμό καταστήματος 34χρονου μετανάστη από το Καμερούν, τα ξημερώματα της Τρίτης 14-5-2013, αφού νωρίτερα τον είχαν εξυβρίσει και τον είχαν απειλήσει.

Αυτό προκύπτει από την προανάκριση που διενεργήθηκε από την Υπηρεσία Αντιμετώπισης Ρατσιστικής βίας της Ασφάλειας Αττικής, σύμφωνα με ανακοινώσεις που έκανε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Χρήστος Παρθένης.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί χαρακτηρίζουν τους κατηγορούμενους και τους συνεργούς τους «ομάδα κρούσης», με ρατσιστικά κίνητρα, σε βάρος αλλοδαπών στην ευρύτερη περιοχή, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι υπάρχουν και «παραφυάδες» ακροδεξιών, μικρότερης ηλικίας, που αναπτύσσουν παράλληλη ρατσιστική δράση στην περιοχή.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του ενός από τους συλληφθέντες, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «εντοπίστηκαν, γραμμένα στην ντουλάπα του υπνοδωματίου του, συνθήματα και σύμβολα συγκεκριμένου πολιτικού χώρου». Ειδικότερα, όπως ανέφερε αρμόδιος αξιωματικός, είχε γραμμένες διάφορες αρχαίες ρήσεις και σύμβολα, ανάμεσα στις οποίες υπήρχε και η φράση «αίμα τιμή Χρυσή Αυγή», σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στην ανακοίνωση της, η ΕΛ.ΑΣ αναφέρει πως «οι δύο συλληφθέντες, μαζί με άλλους τρεις συνεργούς τους, το βράδυ της Δευτέρας 13-05-2013, περίπου την 20.30 ώρα, πήγαν στο κατάστημα καφέ-μπαρ του 34χρονου υπηκόου Καμερούν, που βρίσκεται στην οδό Λεμεσού, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, τον απείλησαν ότι θα του κάψουν το μαγαζί, τον εξύβρισαν για την εθνική του καταγωγή, χρησιμοποιώντας απαξιωτικές φράσεις για το χρώμα του δέρματος του και τον εξανάγκασαν να κλείσει το κατάστημά του.

Την απειλή τους για τον εμπρησμό του καταστήματος την πραγματοποίησαν περίπου στις 02.00 ώρα τα ξημερώματα της Τρίτης 14-05-2013. Πιο συγκεκριμένα, αφού έσπασαν τον εξωτερικό υαλοπίνακα, με τη χρήση εύφλεκτου υγρού προκάλεσαν πυρκαγιά, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές στο κατάστημα. Η πυρκαγιά κατασβέστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία».


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ