Υπάλληλος της Apple κινδυνεύει με κυρώσεις επειδή δούλεψε 20 λεπτά περισσότερο - iefimerida.gr

Υπάλληλος της Apple κινδυνεύει με κυρώσεις επειδή δούλεψε 20 λεπτά περισσότερο

Υπάλληλος της Apple κινδυνεύει με κυρώσεις επειδή δούλεψε 20 λεπτά περισσότερο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοβαρή προειδοποίηση δέχτηκε υπάλληλος της Apple επειδή εργάστηκε 20 λεπτά περισσότερο από τη βάρδιά του σύμφωνα με την Parisien. Οπως αναφέρει η εφημερίδα ο Thomas Bordage κλήθηκε τη Δευτέρα σε προκαταρκτική συνέντευξη με τον προϊστάμενό του και απειλήθηκε με πειθαρχικές κυρώσεις για τον αδικαιολόγητο έξτρα χρόνο που εργάστηκε.

Οπως φαίνεται η Apple λαμβάνει σοβαρά υπόψη το πρόστιμο των 10.000 ευρώ που δέχτηκε το Μάρτιο, όταν έξι γαλλικά εργατικά συνδικάτα κατέθεσαν καταγγελία κατά της εταιρίας επειδή υποχρέωνε τους υπαλλήλους να μένουν ως αργά στο γραφείο. Το δικαστήριο της Γαλλίας υποχρέωσε την εταιρεία να καταβάλλει τα χρήματα στα συνδικάτα και απείλησε με ένα ακόμα μεγαλύτερο πρόστιμο της τάξης των 50.000 ευρώ για κάθε επιπλέον παράβαση.

Όπως αναφέρει η εταιρία Ars Technica στη Huffington Post η γαλλική νομοθεσία επιτρέπει στους υπαλλήλους να εργάζονται μέχρι αργά, ωστόσο οι εταιρίες πρέπει να καταβάλλουν τις υπερωρίες στους εργαζομένους τους και μάλιστα με υψηλότερα ποσοστά αν εργάζονται τις νυχτερινές ώρες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ