Τιμές «πλανητάρχη» για τον Ταγίπ Ερντογάν από τον Πρόεδρο Ομπάμα - «Τουρκοκρατείται» η Ουάσινγκτον - iefimerida.gr

Τιμές «πλανητάρχη» για τον Ταγίπ Ερντογάν από τον Πρόεδρο Ομπάμα - «Τουρκοκρατείται» η Ουάσινγκτον

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα κλειδιά του Λευκού Οίκου «παρέδωσε» ο Μπαράκ Ομπάμα στον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, αφού ο τελευταίος θα περάσει επτά ώρες με τον Αμερικανό πρόεδρο, ως να είναι ηγέτης υπερδύναμης, γράφει ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου στο προσωπικό του ιστολόγιο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ερντογάν θα φτάσει στο Λευκό Οίκο στις 9.50 το πρωί τοπική ώρα και θα παραμείνει εκεί 3 ώρες και 20 λεπτά. Θα επιστρέψει στο Λευκό Οίκο στις 6.30 μ.μ. για να παραστεί σε τρίωρο δείπνο εργασίας, το οποίο παραθέτει προς τιμή του στην επίσημη προεδρική κατοικία ο Μπαράκ και η Μισέλ Ομπάμα.

Πολιτικοί παρατηρητές στην Ουάσιγκτον τόνισαν πως ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν επεφύλαξε τέτοιες τιμές ούτε στον πρωθυπουργό της Βρετανίας, ο οποίος είναι ο πιο στενός του σύμμαχος και εξέφρασαν έκπληξη για το γεγονός ότι ο κ. Ομπάμα συνεχίζει να καλύπτει τα λάθη και τις προκλήσεις του κ. Ερντογάν σε θέματα που αφορούν τη Συρία, το Ιράν και τη Χαμάς. Είναι σημαντικό να υπογραμμιστεί ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός επιμένει να επισκεφθεί τη Γάζα, και ενώ γνωρίζει ότι η Χαμάς είναι στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ο κ. Ομπάμα τον έχει παρακαλέσει προσωπικά να ακυρώσει την επίσκεψη.

Αξίζει να σημειωθεί οτι μετά την αναχώρησή του από το Λευκό Οίκο, το μεσημέρι, θα μεταβεί στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ όπου ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι θα του παραθέσει γεύμα. Ο κ. Κέρι θα έχει συνάντηση και με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου.

Η αίσθηση που έχουμε όσοι διαμένουμε στην Ουάσιγκτον είναι ότι η πόλη «τουρκοκρατείται» σήμερα, γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου. Μαζί με τον κ. Ερντογάν έχουν καταφθάσει υπουργοί, 65 διπλωμάτες, 150 επιχειρηματίες και πάρα πολλοί δημοσιογράφοι, ενώ έχουν συρρεύσει στην αμερικανική πρωτεύουσα και πολλοί Τουρκο-Αμερικανοί, που συμμετείχαν και στην τελετή των εγκαινίων του Ισλαμικού Κέντρου στην Πολιτεία του Μέριλαντ.

Την Παρασκευή ο κ. Ερντογάν θα μιλήσει σε Ινστιτούτο τουρκικών συμφερόντων και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για το Σαν Φρανσίσκο, όπου θα έχει συναντήσεις με Αμερικανούς επιχειρηματίες. Εκεί θα γίνει και η συνάντησή του με τον πνευματικό του σύμβουλο, Γκιουλέν, ο οποίος χαρακτηρίζεται επικίνδυνος και ακραίος ισλαμιστής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ