Ξύπνησε το ηφαίστειο του Μεξικού – Οι Αρχές ετοιμάζονται για εκκενώσεις πόλεων - iefimerida.gr

Ξύπνησε το ηφαίστειο του Μεξικού – Οι Αρχές ετοιμάζονται για εκκενώσεις πόλεων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρχές του Μεξικού, λόγω της δραστηριότητας που παρουσιάζει τις τελευταίες το ηφαίστειο Ποποκατεπέλτ, το οποίο φαίνεται να «ξύπνησε» μετά από 13 χρόνια.

Το ηφαίστειο βρίσκεται 55 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης του Μεξικού και την Τρίτη εκτόξευσε στάχτη και τέφρα που κάλυψε τρείς κοντινές πόλεις, σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων από τον κρατήρα, ενώ η ηφαιστειακή δραστηριότητα συνεχίστηκε με έναν σεισμό χαμηλής έντασης που διήρκεσε 40 λεπτά

Οι Αρχές του Μεξικού προετοιμάζονται για πιθανές εκκενώσεις 11.000 κατοίκων σε περίπτωση έκρηξης του ηφαιστείου, ενώ στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί εκατοντάδες στρατιώτες και έχει απαγορευθεί η πρόσβαση 12 χιλιόμετρα περιμετρικά του ηφαιστείου.

Η τελευταία μεγάλη έκρηξη του Ποποκατεπέλτ σημειώθηκε το 2000 και έκτοτε παρέμενε ανενεργό, μέχρι την περασμένη εβδομάδα που «ξύπνησε» απρόσμενα και άρχισε να εκτοξεύει στάχτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ