Forbes: 100.000 χρήστες πρόλαβαν να «κατεβάσουν» data που επιτρέπουν την τρισδιαστατη εκτύπωση όπλου - iefimerida.gr

Forbes: 100.000 χρήστες πρόλαβαν να «κατεβάσουν» data που επιτρέπουν την τρισδιαστατη εκτύπωση όπλου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επί δύο ημέρες χρήστες από ολόκληρο τον κόσμο «κατέβαζαν» από το διαδίκτυο «φακέλους δεδομένων» που επιτρέπουν την κατασκευή ενός τρισδιάστατα εκτυπώσιμου περίστροφου, το οποίο δεν μπορούν να εντοπίσουν οι ανιχνευτές μετάλλων, έως ότου οι εμπνευστές του σχεδίου υποχρεώθηκαν από την κυβέρνηση να αφαιρέσουν το υλικό από τη βάση δεδομένων τους.

Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, οι 3D-printable CAD φάκελοι «κατέβηκαν» συνολικά 100.000 φορές μέσα σε μόλις δύο 24ωρα.

Οι φάκελοι ήταν φορτωμένοι στον ιστότοπο αποθήκευσης δεδομένων Kim Dotcom's Mega, αλλά και στο Pirate Bay, στον οποίο είχαν μεταφορτωθεί.

Αξίζει να σημειωθεί πως μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό από τους συνολικά 100.000 κατόχους του ηλεκτρονικού υλικού θα αποπειραθούν να κατασκευάσουν ένα τέτοιο όπλο στην πραγματικότητα, καθώς δεν έχουν στην πλειοψηφία τους πρόσβαση στο ανάλογο hardware: ακόμη και ένα παλιός, μεταχειρισμένος 3D printer (τύπου Stratasys Dimension SST, λόγου χάρη) κοστίζει πάνω από 8.000 δολάρια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ