Ωρες αγωνίας για τον 12χρονο που μαχαίρωσε ο κλόουν στο ξενοδοχείο της Κρήτης

Κορυφώνεται η αγωνία για την πορεία της υγείας του άτυχου 12χρονου αγοριού από τη Ρωσία, το οποίο μαχαίρωσε 20 φορές ο ανιματέρ ξενοδοχείου στην Κρήτη. Το παιδί βρίσκεται στα χέρια των γιατρών του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», οι οποίοι προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα τραύματα που έχει στο θώρακα, στην πλάτη και στα πόδια και εξετάζουν το αν τελικά θα τον υπόβαλουν σε χειρουργική επέμβαση ή όχι.

Το παιδί μεταφέρθηκε λίγο πριν τις 13:00 το μεσημέρι στο νοσοκομείο μαζί με τη μητέρα του και τους νοσηλευτές που το συνόδευαν στην γέφυρα ζωής που στήθηκε ανάμεσα στην Κρήτη και στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 21.00 το βράδυ της Τρίτης, όταν ο ανιματέρ του ξενοδοχείου εντόπισε τον 12χρονο από τη Ρωσία που έκανε διακοπές με τους γονείς του στο νησί, το πλησίασε και του έκλεψε το τηλέφωνο και το laptop.

Στη συνέχεια ο κλόουν παρέσυρε τον μικρό στο πάρκινγκ του ξενοδοχείου, όπου τον μαχαίρωσε 20 φορές στο θώρακα την πλάτη και το αριστερό του πόδι.

Μετά σαν να μην έχει συμβεί τίποτα επέστρεψε στο ξενοδοχείο και συνέχισε τη δουλειά του διασκεδάζοντας άλλα παιδάκι.

Εν τω μεταξύ οι γονείς του 12χρονου μην μπορώντας να εντοπίσουν τον γιο τους δήλωσαν την εξαφάνισή του στην αστυνομία. Το περιστατικό έγινε γνωστό στο ξενοδοχείο και μάλιστα, σύμφωνα με το Prismanews ο 20χρονος Ολλανδός ανιματέρ έμοιαζε προβληματισμένος για την εξαφάνιση του 12χρονου και συμμετείχε και στις έρευνες εντοπισμού του.

Υστερα, και αφού σχόλασε, πήρε το δρόμο προς το σπίτι του. Στην πορεία, όμως, έπεσε πάνω σε περιπολικό. Οι αστυνομικοί που ήταν μέσα τον είδαν να πετάει μια τσάντα σε έναν θάμνο. Οταν την άνοιξαν βρήκαν μέσα το laptop και το κινητό τηλέφωνο που είχε κλέψει και έτσι τον οδήγησαν σε αστυνομικό τμήμα για ανάκριση.

Οταν στις 03.00 το άτυχο παιδί βρέθηκε αιμόφυρτο στο πάρκινγκ του ξενοδοχείου, τα κομμάτια στο παζλ άρχισαν να μπαίνουν στη θέση τους.

Ο 20χρονος Ολλανδός ανιματέρ του ξενοδοχείου παραδέχτηκε την ενοχή του και λίγο αργότερα αποκάλυψε το σημείο που είχε κρύψει το όπλο της επίθεσης. Μια πυροσβεστική φωλιά στο ξενοδοχείο, μέσα στην οποία βρέθηκε το μαχαίρι.

Ο 12χρονος διεκομίσθη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο ενώ λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης του, μεταφέρθηκε με C-130 στην Αθήνα και από εκεί στο νοσοκομείο Αγλαϊα Κυριακού.

Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, η κατάσταση του μικρού που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου χαρακτηρίζεται σοβαρή αλλά δεν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ