Ρεζίλι έγινε ο πρόεδρος της Τσεχίας - Eμφανίστηκε ντίρλα σε λειτουργία μέσα σε εκκλησία [εικόνες&βίντεο] - iefimerida.gr

Ρεζίλι έγινε ο πρόεδρος της Τσεχίας - Eμφανίστηκε ντίρλα σε λειτουργία μέσα σε εκκλησία [εικόνες&βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το «παρών» σε τελετή που διεξήχθη στον καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτου στην Πράγα έδωσε ο πρόεδρος της Τσεχίας, Μίλος Ζέμαν, ωστόσο δεν χρειάστηκε και πολύ για τους παρευρισκόμενους να καταλάβουν ότι ήταν μεθυσμένος.

Αλλωστε είναι γνωστή η αγάπη του Ζέμαν για το αλκοόλ η οποία τον έχει εκθέσει και στο παρελθόν, ενώ στο βίντεο που βγήκε στη δημοσιότητα τον δείχνει να παραπατάει, να προσπαθεί να στηριχτεί στον τοίχο, ενώ ζήτησε και τη βοήθεια του Καρδινάλιου για να σταθεί στα πόδια του.

Ο ίδιος βέβαια το διαψεύδει, ωστόσο προκλήθηκε μεγάλος σάλος με τα σχόλια στο Διαδίκτυο να δίνουν και να παίρνουν, καθώς αρκετοί τον αποκάλεσαν «ντροπή της χώρας», ενώ πολλοί δημοσίευσαν φωτογραφίες τους στο Facebook να πίνουν αλκοόλ λέγοντας ότι έπαθαν ίωση σαν τον πρόεδρο.

Η ίωση προκύπτει από την επίσημη ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του προέδρου που έκανε λόγο για «αδιαθεσία». Και «ξαφνική ασθένεια».

Ο 68χρονος Μίλος Ζέμαν δεν έχει κρύψει τη συμπάθειά του στο αλκοόλ, ενώ είναι το δεύτερο περιστατικό φέτος καθώς προ μερικών εβδομάδων εμφανίστηκε να μπαίνει στο αυτοκίνητό του τρεκλίζοντας, ενώ το 1996 είχε δηλώσει ότι κατά την προεκλογική εκστρατεία το πούλμαν του έκαιγε βενζίνη και Becherovka (το πιο δημοφιλές αλκοολούχο στην Τσεχία).

Στο παρελθόν είχε δηλώσει ότι θαυμάζει τον Ουίνστον Τσόρτσιλ, ο οποίος αγαπούσε το ουίσκι σε αντίθεση με τον Αδόλφο Χίτλερ ο οποίος έπινε μόνο τσάι και ήταν χορτοφάγος.

Βέβαια και οι υπουργοί του δεν είναι οι καλύτεροι δυνατοί, καθώς δύο εξ αυτών, την περασμένη εβδομάδα, κοιμήθηκαν πάνω στα έδρανα την ώρα που μιλούσε ο πρόεδρος.

«Αν θέλετε κάποιον αξιωματούχο να υπογράφει χαρτιά χωρίς να τα διαβάζει, θα τρώει καλά και θα τον παίρνει ο ύπνος, τότε πρέπει να εκλέξετε κάποιον άλλον», σχολίασε δηκτικά ο Τσέχος Πρόεδρος.

Όπως δήλωσε αργότερα ο υπουργός Οικονομικών Μίροσλαβ Καλούζικ «δεν ήταν ευχάριστο να τους ακούω ξανά και ξανά γι' αυτό αποφάσισα να κάνω κάτι πιο χρήσιμο», ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Κάρελ Σβάρζενμπεργκ δικαιολόγησε τη στάση του λέγοντας ότι «επαναλαμβάνει συνεχώς τα ίδια και τα ίδια, γι' αυτό αποφάσισα να χαλαρώσω λίγο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ