Κυβερνήτης αεροπλάνου κλειδώθηκε έξω από το πιλοτήριο κι άλλες ινδικές ιστορίες... τρέλας - iefimerida.gr

Κυβερνήτης αεροπλάνου κλειδώθηκε έξω από το πιλοτήριο κι άλλες ινδικές ιστορίες... τρέλας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κάτι περίεργο συμβαίνει με τις ινδικές αερογραμμές τον τελευταίο καιρό. Τελευταίο «κρούσμα» αυτό ενός κυβερνήτη αεροσκάφους που κλειδώθηκε έξω από το πιλοτήριο. Δεν είναι το μοναδικό. Μόλις τον προηγούμενο μήνα οι πιλότοι μίας πτήσης έκαναν διάλειμμα και άφησαν στη θέση τους αεροσυνοδούς!

Στο τελευταίο περιστατικό, ο πιλότος έκανε διάλειμμα για να επισκεφθεί την τουαλέτα, αλλά επιστρέφοντας διαπίστωσε πως δεν μπορούσε να μπει στο κόκπιτ. Η πόρτα είχε «κολλήσει» και έπειτα από μάταιες προσπάθειες να την ανοίξει με τη βοήθεια του συγκυβερνήτη που βρισκόταν μέσα στο πιλοτήριο, ο τελευταίος πήρε άδεια από τον πύργο ελέγχου και έκανε αναγκαστική προσγείωση. Αφού επισκευάστηκε η πόρτα, το αεροσκάφος συνέχισε για τον αρχικό του προορισμό.

Η συγκεκριμένη κρατική εταιρεία αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα τα τελευταία χρόνια τα οποία τον Ιανουάριο καθήλωσαν στο έδαφος κάποια αεροσκάφη εξαιτίας ανησυχιών για την ασφάλεια. Παρουσίαζαν μεταξύ άλλων διαρροή καυσίμων, σπασμένα παράθυρα στο πιλοτήριο και πρόβλημα στα φρένα. Η κατάσταση αυτή μπορεί να εξηγεί το τελευταίο περιστατικό, αλλά όχι αυτό που συνέβη τον προηγούμενο μήνα και ερευνάται.

Σε πτήση από την Μπανγκόκ για το Δελχί οι δύο πιλότοι έκαναν διάλειμμα 40' σύμφωνα με δημοσίευμα της Mumbai Mirror, αφήνοντας στη θέση τους δύο αεροσυνοδούς. Μία από αυτές κατά λάθος απενεργοποίησε τον αυτόματο πιλότο και ανάγκασε τους κυβερνήτες να διακόψουν εσπευσμένα το διάλειμμά τους.

Η εταιρεία διέψευσε την καταγγελία, αν και παραδέχθηκε πως το πλήρωμα καμπίνας έμεινε για παραπάνω ώρα από όση επιτρέπεται στο κόκπιτ και ότι το σύστημα του αυτόματου πιλότου αποσυνδέθηκε για λίγο «εξαιτίας απόσπασης της προσοχής» των κυβερνητών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ