Οι πρωτόγονοι άνθρωποι δεν μιλούσαν γιατί... δεν άκουγαν - iefimerida.gr

Οι πρωτόγονοι άνθρωποι δεν μιλούσαν γιατί... δεν άκουγαν

Οι πρωτόγονοι άνθρωποι άκουγαν με «διαφορετικά αυτιά» σύμφωνα με νέα έρευνα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία απίστευτη ανακάλυψη έκαναν αμερικάνοι επιστήμονες, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι δύο είδη των πρωτόγονων ανθρώπων δεν είχαν αναπτύξει την ομιλία γιατί... δεν θα μπορούσαν να την ακούσουν.

Η ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου Μπίγκχαμπτον στη Νέα Υόρκη, επικεφαλής τον δρ Ρολφ Κουάμ, εξέτασε απολιθωμένα οστάρια του αφτιού από δύο πρωτόγονα είδη, των Australopithecus africanus και Paranthropus robustus.

Οπως εξηγούν οι επιστήμονες, ο σύγχρονος μηχανισμός του μέσου αφτιού περιλαμβάνει τρία οστάρια που μεταφέρουν διαδοχικά τις δονήσεις των ηχητικών σημάτων από το τύμπανο στο ακουστικό νεύρο. Ωστόσο όπως παρατήρησαν οι επιστήμονες όταν μελέτησαν τα αρχαία οστάρια, η ακοή των προγόνων μας δεν ήταν το ίδιο ευαίσθητη στους ήχους μέσης συχνότητας, στην οποία κινείται και η φωνή του σύγχρονου ανθρώπου.

Οπως εξηγεί ο δρ Κουαμ, «Οι ανθρωπολόγοι συμφωνούν ότι αυτοί οι πρώιμοι άνθρωποι πιθανότατα δεν είχαν αναπτύξει γλώσσα» και προσθέτει ότι η εξέλιξη στην ανατομία του αφτιού ήταν αυτές που πιθανότατα άνοιξαν τον δρόμο για την εμφάνιση της γλώσσας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ