ΑΕΚ στους εργαζομένους: «Περάστε να πάρετε την απόλυσή σας»

Η απόφαση για πτώχευση της ΠΑΕ προκειμένου η ΑΕΚ να ξεκινήσει από την αρχή απαλλαγμένη από τα χρέη στο Δημόσιο είναι δεδομένη. Μετά το τέλος της χθεσινής Γενικής Συνέλευσης, μάλιστα, ο πρόεδρος της «Ενωσης» συγκέντρωσε το προσωπικό του συλλόγου και τους ενημέρωσε πως από σήμερα μπορούν να πηγαίνουν στα Σπατα προκειμένου να πάρουν υπογεγραμμένη την απόλυσή τους.

Δίχως να λάβουν τα δεδουλευμένα των τελευταίων πέντε μηνών και δίχως να γίνεται η παραμικρή νύξη για αποζημίωση. Φαίνεται, λοιπόν, πως η είσοδος της ΑΕΚ σε διαδικασία εκκαθάρισης θα έχει και κάποιες... παράπλευρες απώλειες. Τους υπαλλήλους της ΠΑΕ που όλο αυτό το διάστημα εργάζονταν προκειμένου να κρατήσουν σε λειτουργία την εταιρεία, δίχως η διοίκηση να τους καταβάλλει τους μισθούς τους, με αποτέλεσμα αρκετοί εξ αυτών να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

Πλέον οι υπάλληλοι της ΠΑΕ είναι πολύ κοντά στο να χάσουν τα χρήματα που τους χρωστά η ΑΕΚ. Χαρακτηριστικό είναι πως Δημητρέλος δεν έδωσε το παραμικρό περιθώριο στο προσωπικό παρά μόνο την εναλλακτική «αν δεν θέλετε να πάρετε τώρα την απόλυσή σας μπορείτε να περιμένετε μέχρι τις 7 Ιουνίου για να σας τη δώσει ο εκκαθαριστής».

Αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ αριθμεί περίπου 60 υπαλλήλους (30 διοικητικούς κι άλλους τόσους σε ποδοσφαιρικό τμήμα και ακαδημίες) που οδηγούνται στην ανεργία. Κάποιοι από τους αυτούς (λιγότεροι από τους μισούς) εξετάζεται επαναπροσληφθούν όταν συσταθεί η νέα εταιρία, αλλά θα έχουν χάσει τόσο την προϋπηρεσία τους, όσο και τα οφειλόμενα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ