Απίστευτες φωτογραφίες από τoυς Ελβετούς μισθοφόρους φρουρούς του Πάπα [εικόνες] - iefimerida.gr

Απίστευτες φωτογραφίες από τoυς Ελβετούς μισθοφόρους φρουρούς του Πάπα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν νομίζετε πως αυτοί οι αστεία ενδεδυμένοι κύριοι είναι απλά διακοσμητικά στοιχεία στο γενικότερο σκηνικό του παπικού περιβάλλοντος, πλανάστε! Πρόκειται για πλήρως εκπαιδευμένους στρατιώτες με μακρά ιστορία.

Στην πραγματικότητα αποτελούν συνέχεια μίας γραμμής μισθοφόρων με ιστορία 500 ετών, οι οποίοι έλαβαν μέρος σε σύντομες, αλλά θριαμβευτικές μάχες.

Οι 35 νεοσύλλεκτοι στην παπική φρουρά, συνεχιστές της μακράς παράδοσης του Ελβετικού μισθοφορικού στρατού με σκοπό την προστασία του ποντίφικα, ορκίστηκαν την εβδομάδα που μας πέρασε, συμμετέχοντας στο ετήσιο τελετουργικό που τους εισάγει στον κόσμο και το κυρίως σώμα των ήδη υπαρχόντων 150-200 μισθοφόρων.

Ως Ελβετοί στρατιώτες, εκπαιδευμένοι στην Ελβετία, κατέχουν απταίστως την τέχνη του σύγχρονου πολέμου και της αντιτρομοκρατικής δράσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ