Δείτε τι κάνει ένας «πλανητάρχης» στις διακοπές του τα τελευταία 100 χρόνια [εικόνες] - iefimerida.gr

Δείτε τι κάνει ένας «πλανητάρχης» στις διακοπές του τα τελευταία 100 χρόνια [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κρατούν στα χέρια τους την τύχη της μεγαλύτερης δύναμης στον κόσμο και, κατά συνέπεια, σε μεγάλο ποσοστό την τύχη των υπολοίπων χωρών. Δεν προέκυψε τυχαία άλλωστε ο τίτλος «πλανητάρχης». Αυτό δεν σημαίνει όμως πως είναι... ρομπότ.Έχουν επίσης ανάγκη από διαλείμματα. Τι κάνει λοιπόν ένας πρόεδρος των ΗΠΑ στις διακοπές του; Όπως φαίνεται, τα τελευταία χρόνια οι προτιμήσεις όσων πέρασαν από το Λευκό Οίκο δεν έχουν αλλάξει ιδιαίτερα.

Μέσα από ένα φωτογραφικό αφιέρωμα της Huffington Post, οι επιλογές των προέδρων φαίνονται παρόμοιες. Ψάρεμα - πολύ ψάρεμα για την ακρίβεια - γκολφ και κυνήγι σε ημερησία διάταξη, ενώ δεν λείπουν οι πόζες στο πηδάλιο ενός σκάφους.

Ο Θίοντορ Ρούσβελτ ήταν ο πρόεδρος πρόεδρος των ΗΠΑ που πήρε... δουλειά για το εξοχικό, όταν το 1902 πήγε στο Όιστερ Μπέι της Νέας Υόρκης. Στο πέρασμα των χρόνων, ο κάθε ένας από εκείνους που τον διαδέχθηκαν είχαν το δικό τους «καταφύγιο» για ξεκούραση.

Ο Χάρι Τρούμαν είχε τον «Μικρό Λευκό Οίκο» στη Φλόριντα, ο Τζορτζ Μπους ο νεότερος τον «Δυτικό Λευκό Οίκο» στο Τέξας, ο Μπαράκ Ομπάμα έχει τη Χαβάη. Και βέβαια όλοι τους έχουν περάσει από το Καμπ Ντέιβιντ, το επίσημο εξοχικό για τον εκάστοτε πρόεδρο των ΗΠΑ, στο Μέριλαντ.

Από τους σύγχρονους προέδρους, ο Τζίμι Κάρτερ είναι εκείνος που υπήρξε ο πιο εργασιομανής, με μόλις 79 ημέρες άδειας κατά την τετραετή θητεία του. Δεν υπάρχουν αντίστοιχα στοιχεία για τον Τζορτζ Ουάσιγκτον, αν και είναι γνωστό πως πέρασε τουλάχιστον ένα χρόνο στο γραφείο χωρίς να λείψει ούτε ημέρα. Τι έκανε όμως ο κάθε ένας «πλανητάρχης» τις ημέρες των διακοπών;

Ο πρόεδρος Κένεντι ήταν από αυτούς που δεν έχαναν ευκαιρία να δείξουν πως είναι καλοί καπετάνιοι. Εδώ, στο πηδάλιο του «Μανιτού» το 1962.

Ο Μπιλ Κλίντον έχει ιδιαίτερη αγάπη στα άλογα. Εδώ, στις διακοπές του σε ράντσο στο Τζάκσον Χολ το 1996, δεν έχασε την ευκαιρία για λίγη ιππασία.

Οι περισσότεροι πρόεδροι των ΗΠΑ χαλάρωναν ψαρεύοντας, όπως έκανε ο Τζέραλντ Φορντ το 1966, στις Μπαχάμες, με τη σύζυγό του να τον παρακολουθεί.

Κάποιοι πάλι άφηναν τους άλλους να κάνουν... επίδειξη για τις δυνατότητες στο ψάρεμα. Ο Τζορτζ Μπους ο νεότερος και ο πρεσβύτερος αφήνουν τον Βλαντιμίρ Πούτιν να... καμαρώσει για την ψαριά του σε διακοπές το 2007.

Οι διακοπές των Μπους δεν είναι οι μόνες που συναντιούνται δύο πρόεδροι των ΗΠΑ. Το 2011 για παράδειγμα ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Μπιλ Κλίντον μοιράστηκαν το πάθος τους για το γκολφ.

Ο μικρός προτιμά να παίξει, αλλά ο παππούς του, ο πρόεδρος Λίντον Τζόνσον, έχει δουλειά ακόμη και στην πισίνα του ράντσου τους στο Τέξας.

Ο Θίοντορ Ρούσβελτ... ξέσκασε στην Αφρική το 1908. Μόλις είχε τελειώσει η θητεία του και πέρασε ένα χρόνο κυνηγώντας στην Αφρική με το γιο του, με θηράματα ανάλογα του εικονιζόμενου.

Ο Τζίμι Κάρτερ προτιμούσε κάτι πιο ήσυχο. Όπως οι οικογενειακές διακοπές Χριστουγέννων το 1978 στο Πλέινς, στη Τζόρτζια.

Πιο κουραστικές οι εξορμήσεις για τον Μπαράκ Ομπάμα, αφού ως πατέρας δύο μικρών κοριτσιών συχνά παίρνει τα... βουνά κατά απαίτησή τους, όπως έγινε το 2010.

Ο πρόεδρος Ρόναλντ Ρήγκαν και η πρώτη κυρία Νάνσι δεν άλλαζαν με τίποτα το ράντσο τους στην Καλιφόρνια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ