Τoyota 2000 GT: Το πιο ακριβό και διαχρονικά ξεχωριστό ιαπωνικό αυτοκίνητο - iefimerida.gr

Τoyota 2000 GT: Το πιο ακριβό και διαχρονικά ξεχωριστό ιαπωνικό αυτοκίνητο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Toyota 2000 GT, που παρουσιάστηκε το 1967, είναι το πιο σπάνιο μοντέλο της μεγάλης ιαπωνικής εταιρείας μιας και κατασκευάστηκε μόλις 351 φορές, ενώ το ένα και μόνο κάμπριο που υπήρχε το οδηγούσε ο Sean Connery ως James Bond. Παράλληλα θεωρείται -και είναι- το πρώτο πραγματικά σπορ ιαπωνικό μοντέλο, ενώ η εμφάνισή του παραπέμπει σε super car εκείνης της εποχής και παραμένει ακόμα και σήμερα ξεχωριστή.

Πρόσφατα το Toyota 2000GT πρόσθεσε στο παλμαρέ του και τον τίτλο του πιο ακριβού ιαπωνικού αυτοκινήτου παραγωγής, μιας και ένα από όσα διασώζονται μέχρι τις μέρες μας πουλήθηκε σε δημοπρασία της RM Auctions έναντι 880.000 €. Γενικά πάντως οι τιμές του σπάνιου σπορ Toyota κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα, μιας και πριν από 2 χρόνια ένα άλλο 2000GT είχε αλλάξει χέρια για μισό εκατομμύριο ευρώ.

Το εντυπωσιακό ιαπωνικό κουπέ έχει έναν εξακύλινδρο κινητήρα 2.000 κυβικών, που με τη βοήθεια τριών καρμπυρατέρ Solex 2 αποδίδει 150 ίππους. Κινητήριοι τροχοί είναι φυσικά οι πίσω και το κιβώτιο ένα 5άρι χειροκίνητο με χαρακτηριστικά μεγάλο επιλογέα όπως συνηθιζόταν τότε, ενώ εντυπωσιακή –πάντα με τα μέτρα της εποχής- είναι και η τελική του Toyota 2000 GT, καθώς φτάνει τα 225 χλμ./ ώρα.

Τoyota 2000 GT: Το πιο ακριβό και διαχρονικά ξεχωριστό ιαπωνικό αυτοκίνητο  | iefimerida.gr 0
Τoyota 2000 GT: Το πιο ακριβό και διαχρονικά ξεχωριστό ιαπωνικό αυτοκίνητο  | iefimerida.gr 1
Τoyota 2000 GT: Το πιο ακριβό και διαχρονικά ξεχωριστό ιαπωνικό αυτοκίνητο  | iefimerida.gr 2
Τoyota 2000 GT: Το πιο ακριβό και διαχρονικά ξεχωριστό ιαπωνικό αυτοκίνητο  | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ