Βασικός μέτοχος της Τράπεζας Κύπρου η «κακή» Λαϊκή - iefimerida.gr

Βασικός μέτοχος της Τράπεζας Κύπρου η «κακή» Λαϊκή

Βασικός μέτοχος της Τράπεζας Κύπρου η «κακή» Λαϊκή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θέση κύριου ρυθμιστή στη «νέα» Τράπεζα Κύπρου θα κατέχει η «πτωχευμένη» Λαϊκή Τράπεζα, καθώς θα εκδοθούν μετοχές υπέρ της σε ποσοστό 20%.

Με βάση τα στοιχεία από τον προκαταρκτικό ισολογισμό της «νέας» Τράπεζας Κύπρου, από τη μετατροπή των ανασφάλιστων καταθέσεων της Τράπεζας Κύπρου -με αρχικό κούρεμα 37,5% - συγκεντρώθηκαν κεφάλαια 3,1 δισ. ευρώ. Με 727 εκατ. ευρώ συνεισφέρει η «κακή» Λαϊκή, ενώ 2,8 δισ. ευρώ είναι το ύψος των κεφαλαίων που ήδη υπήρχαν.

Το πακέτο των μετοχών της «κακής» Λαϊκής στην Τράπεζα Κύπρου θα πρέπει να πωληθεί, στο πλαίσιο της διαδικασίας εκκαθάρισης, ωστόσο μέχρι τότε τις εξελίξεις θα ελέγχει η Κεντρική Τράπεζα.

Ο βασικός δείκτης ιδίων κεφαλαίων διαμορφώνεται στο 13%, με την τράπεζα να έχει ένα επιπλέον μαξιλαράκι για την απορρόφηση πρόσθετων ζημιών από το νέο διαγνωστικό έλεγχο στο χαρτοφυλάκιο δανείων της νέας Τράπεζας, ενώ αρκετοί είναι εκείνοι που βλέπουν με αισιοδοξία το μέλλον της τράπεζας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ